«Зимові» ціни на овочі, хліб та молочку: чого очікувати українцям?

Вартість продуктів, звісно ж, падати не збирається

Ціни на продукти від початку 2022 року зросли. Як відзначають експерти, підвищення цін на м'ясо, наприклад, пов'язане зі скороченням поголів'я та знищенням ферм на Сході країни.

– Категорія м'яса найбільш чутлива. Тому що по ній пішло подорожчання за всіма видами продукції – по курятині, свинині і особливо по салу. Зростання цін з початку року склало близько 50% і буде рости.

 

Наприклад, середні ціни на сало за останній місяць зросли на 15%. І в цілому, з м'яса зростання цін в середньому відбулося близько 7% в порівнянні з попереднім місяцем, – пояснила керівниця громадської організації агрополітичний діалог Інна Метельова.

 

Ціни на хліб в Україні

Зростання цін на хлібобулочні вироби продовжиться, в т.ч. дорожчатиме хліб – приблизно до 10% щомісяця.

– Що стосується хлібобулочних виробів, хліба й борошна, то зернових цього року зібрано достатньо, є перехідні залишки, тому зростання цін на ці продукти пов'язане також з вартістю енергоносіїв і пального, а не з нестачею сировини, – сказала вона.

 

Ціни на молоко

Аналітики повідомляють, що виробники свіжих молочних продуктів планують збільшити вартість своєї продукції.

Заступник голови Всеукраїнської аграрної ради Денис Марчук розповів, що в період холодів корови дають менше молока, що також буде відображатися на ринку.

– Разом з тим є затратні частини, які несуть молочні ферми. Переважно всі комплектуючі, які виготовляються і задіяні під час процесу, це імпортні комплектуючі, які купуєш за долари. Тому в осінній період молочка може додати в ціні 10%, а в зимовий – 20-25%, – резюмував він.

 

Ціни на овочі

Взимку ціни на овочі будуть просто рекордними, прогнозують експерти. Вартість зберігання овочів лише зростатиме з урахуванням цін на енергоносії, тому це відіб'ється і на вартості самих продуктів. Також не варто забувати про проблеми з логістикою в умовах війни.

Джерело: agronews.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень