Зі школи вирішив, що буде захищати Україну: 28-річному майору з Рівненщини присудили орден «Золота Зірка»

Що відомо про захисника

Звання Героя України присудили майору з Дубенщини Дронову Богдану, який нині захищає нашу Батьківщину.

За особисту мужність, виявлену у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу він отримав орден «Золота Зірка», йдеться на сайті Офісу президента.  

Богдан Дронов народився у с. Верба Дубенського району. Зі школи вирішив, що буде захищати Україну, а 2011 року закінчив Львівський державний ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою ім. Героїв Крут.

У 2015 році молодий офіцер взяв під командування механізований взвод 17-ї танкової Криворізької бригади ім. Костянтина Пестушка. Невдовзі у складі підрозділу його перевели до 54-ї механізованої бригади імені гетьмана Івана Мазепи, а вже у жовтні того ж року у 21-річному віці Богдан Дронов очолив роту.

За рік його перевели до 10-ї гірсько-штурмової бригади, у лавах якої 2018 року призначений заступником командира окремого батальйону.

Неодноразово виконував бойові завдання у районі АТО та ООС. Брав участь у боях під Попасною, на Світлодарській дузі, в Авдіївці, Новотошківці, Широкиному, Зайцевому, Світличному.

Два роки тому Богдан Дронов закінчив курси підвищення кваліфікації при Національному університеті оборони України ім. Івана Черняховського. А наприкінці минулого року він обійняв посаду командира 17-го окремого мотопіхотного батальйону 57-ї мотопіхотної бригади ім. кошового отамана Костя Гордієнка. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень