Журналіст 7 років судився за збільшення пенсії і вже отримав понад 100 тис. грн

Суд був з Пенсійним фондом

Одеський журналіст Віктор Романовський (на фото) у суді відстояв збільшення щомісячної пенсії на понад 1500 грн. І вже понад 100 тис. грн йому виплатили.

Для цього журналісту довелося провести сім судових процесів з Пенсійним фондом. І всі він виграв, хоча в деяких випадках йому доводилося дійти аж до Верховного Суду. Захищався у суді сам, без адвокатів. 

Причиною нарахування йому заниженої пенсії він називає упереджене ставлення до нього чиновників Пенсійного фонду. Адже він, як журналіст, у своїх публікаціях критикував цю установу.

Втім, каже, що занизити пенсію там намагаються кожній людині, використовуючи для цього будь-яку зачіпку. Так, йому при нарахуванні пенсії не враховували всі наявні довідки про розмір зарплати. І було, що навіть оскаржували у суді довідку, яку раніше у Пенсійному фонді визнали. Журналіст розповів:

Важливо, що ці дії були надумані, мали штучний характер. У підсумку всі вони були визнані судами протиправними та скасовані.

 

При цьому жодне питання за сім років мені не вдалося вирішити шляхом звернення до пенсійного начальства. Честь мундира була понад усе! Все було вирішено тільки в суді.

 

Крім збільшення пенсії, Віктор Романовський добився у суді рішення про виплату  Пенсійним фондом йому моральної компенсації і накладення понад 38 тис. грн штрафу на керівника пенсійної установи Одеси Валентину Ковбасюк.

Але поки йому виплатили лише заборговану пенсію. Компенсувати моральну шкоду обіцяють при надходженні грошей з держбюджету. А ось штраф з керівниці Пенсійного фонду, каже журналіст, виконавча служба чомусь ніяк не стягує. 

Джерело: Факти 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень