Живуть на городах: Мешканцям Рівненщини показали отруйного павука, якого не можна вбивати

Він може вкусити лиш в одному випадку

У зв’язку зі зміною клімату та інтенсивним розмноженням лучних комах, на Рівненщині збільшилась кількість павуків, які живуть на луках, лісових галявинах, заростях очерету, у городах й харчуються цими комахами. Йдеться про павуків роду Аргіопа.

Ці павуки з’явились в Україні ще кілька століть тому, повідомляє Рівненський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Павуки мають поздовжні чи поперечні жовто-чорно-білі смуги. Вони досить великі за розміром, самки інколи перевищують 2 см. Аргіопи плетуть цікаву павутину з характерним швом у центрі, схожим на візерунок, роль якого до кінця не з’ясована.

 

Одні дослідники вважають його сигнальною ниткою, інші — ультрафіолетовою приманкою, яка створює відповідне підсвічення і приваблює комах, які і є раціоном аргіопи.

Фахівці наголошують, що боятись цих павуків не варто. Адже для людини вони абсолютно безпечні. Свою отруту павуки використовують лише для знерухомлення здобичі.

Цей павук має спокійний характер і при зустрічі з людиною намагатиметься втекти.

 

Вкусити він може лише тоді, коли людина своїми діями становитиме загрозу для їхнього життя — ненароком притисне, або настирливо тицятиме в нього пальцями з ніби-то пізнавальним інтересом.  Відчуття при укусі подібні, як при укусі оси, досить неприємні, але наслідки не катастрофічні. Обережним треба бути лише людям, які мають сильні алергічні реакції на укуси членистоногих.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень