Життям йому завдячує 1800 людей: чоловік із Рівненщини робить неймовірні речі (ФОТО/ВІДЕО)

Герой нашого часу! Знай наших!

Волонтер із Рівненщини 67-річний Володимир Бричка вивіз із гарячих точок 1800 людей. Каже, лишатись осторонь просто не міг…

Увесь біль потерпілих від російської зброї відчуває як свій, тож жодного разу не сумнівався, чи їхати на допомогу до гарячих точок. Навіть після того, як росіяни вбили його товариша-волонтера – спершу, каже, його розстріляли, а потім підірвали разом із продуктами.

За кермом розстріляли і кинули щось, може, граната чи шо, і вона загорілася, і він просто згорів там із тими продуктами, - розповідає чоловік.

Володимир Бричка
Володимир Бричка

Володимир Бричка - пастор у церкві. За допомогу взявся ще у 2014-му, а тепер не лише возить харчі на фронт, а їдучи назад, евакуйовує цивільних. Допомагають зять і вся округа.

Родина у чоловіка просто велетенська: він виростив 12 власних і двох прийомних дітей і має 43 онуки, тож просто не міг лишатись осторонь, коли розпочалася повномасштабна війна…

Чоловік впевнений, що саме «Божа рука» вберегла його від ворожих посягань.

52 немовлят та малюків до 3-х років вивозив із Ворзеля. Голодні та холодні, вони, каже, близько місяця жили під російськими обстрілами. Їхній плач, зізнається, і досі в голові.

– Вони самі перелякані, ми чужі люди, хто ж ми, приїхали чужі дядьки і їх хапають, і вантажать в якийсь бус, кудись везуть, – пригадує Володимир.

А від спогадів про ще одну евакуацію, навпаки, з’являється усмішка. Тоді врятували 85-річного чоловіка, якого волонтери підібрали разом із велосипедом. Той тікав на ньому від війни аж 3 дні і проїхав 75 км, а ще 9 км тягнув ровер за собою через ліс…

Скільки людей завдяки пану Володимиру Бричці було врятовано - йому порахувати тяжко, але в селищній раді це зробили:

– Встановлено, що понад 1800 врятовано, така героїка не повинна забуватися. Ухвалено рішення представити його до найвищої державної нагороди - присвоєння Героя України, – каже селищний голова Григорій Таргонський.

Однак пан Володимир героєм себе не вважає  - каже, робить те, що повинен, і знову збирається в дорогу - везти найнеобхідніше тим, хто цього потребує

Джерело: ТСН / Рівненська ОВА

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень