Житомирянин «забув» про тисячі доларів у валізі: чим для чоловіка закінчилася спроба перетнути кордон

Про випадок повідомили закарпатські митники

26 грудня на митному посту «Ужгород-автомобільний» інспектори-пошуківці Закарпатської митниці запобігли незаконному переміщенню через українсько-словацький кордон незадекларованих валютних коштів, - зазначається у повідомленні установи.

Порушником виявився 36-річний мешканець Житомира, який, виїжджаючи на позашляховику з України, під час митного контролю свідомо обрав «зелений коридор». Під час усного опитування чоловік вказав про наявність у нього валюти в кількості 10 тис. євро.

Однак, закарпатські митники засумнівалися у доброчесності співвітчизника, і скерували транспортний засіб для проведення ретельної перевірки.

Відтак в одній із валіз, що знаходилися у багажному відділенні автомобіля, інспектори-пошуківці виявили серед особистих речей ще 10 тисяч доларів.

 

За словами водія, про значну кількість валютних коштів він «забув», бо вони належали його дружині, яка не поїхала з ним до Євросоюзу.

Таким чином, чоловік намагався перемістити через кордон валюту, що в загальному становить майже 800 тис. грн і значно перевищує дозволену до вивезення норму готівки для однієї особи, а також підлягає обов’язковому декларуванню.

Фото Закарпатської митниці

Митники принагідно нагадали, що згідно з вимогами законодавства, без письмового декларування дозволяється переміщувати через кордон валютні цінності у сумі, що не перевищує 10 тисяч євро в еквіваленті на одну особу.

Крім цього, чоловік не надав жодних документів, що підтверджують зняття даної готівки з власних банківських рахунків.

Тож, за порушення порядку проходження митного контролю в зоні спрощеної смуги (зелений коридор) та переміщення валютних цінностей, що перевищує суму для обов’язкового письмового декларування, відносно гр. України складено протокол за ч. 1 ст. 471 Митного кодексу України.

Незадекларовані 10 тис. доларів вилучено.

Санкція правопорушення передбачають також накладення штрафу в розмірі 20% від суми, що перевищує дозволену законодавством України для переміщення валютних цінностей без письмового декларування.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень