Жителям Рівненщини нагадали про штрафи за збір та продаж первоцвітів

Що «світить» порушникам

Підсніжники, фото з мережі
Підсніжники, фото з мережі

Початок березня у багатьох асоціюється з первоцвітами, які активно продають на ринках та поруч з ними. Однак тим, хто перетворює пробудження природи на бізнес, загрожує відповідальність.

За збирання та торгівлю первоцвітами жителів Рівненщини штрафуватимуть. Порушення порядку тягне за собою штраф до понад півтори тисячі гривень. Якщо ж рослини занесені до Червоної книги, то сума штрафу зростає до понад трьох з половиною тисяч гривень, повідомила пресофіцерка поліції Рівненщини Марія Юстицька.

Штраф загрожує й тим, хто знищує рідкісні види рослин, що мають особливу наукову та природоохоронну цінність. Також за порушення умов вирощування рослин у ботанічних садах, дендрологічних та зоологічних парках загрожує накладення штрафу від 340 до 510 грн, а для посадових осіб це від 510 до 850 грн.

Нагадаємо, що торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях тягне за собою штраф від 17 до 119 грн.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень