Жінка рік шукала собаку полоненого сина та вивезла з Маріуполя: зворушлива історія (ВІДЕО)

— Синочок, ми з Афінкою тебе чекаємо. І віримо, якщо Афіна тут, скоро ти будеш тут. Тебе чекає дуже-дуже великий сюрприз твоя любіма Афіна!!!! 

Складну пошукову операцію провела Наталія Ніколаєва з Луцька, син якої – військовий 36 бригади морської піхоти Дмитро, потрапив у полон на заводі Ілліча. Свою бойову собаку Афіну мусив відпустити, бо окупанти погрожували розстріляти.

Від сина жодної звістки, а його американського пітбуля Афіну Наталія рік шукала через соцмережі. Якось написала небайдужа жителька окупованого міста, що схожа собака прибилася на підприємство поряд із заводом, де працює її чоловік.         

— Цей чоловік двічі мені зняв відео. Переслав дуже багато фотографій, де ми переконалися 100%, що це наша Афіна.

 

Але працівники підприємства назвали Ася, - розповіла Наталія Ніколаєва.   

Волонтери хитрістю собаку вивели з підприємства, переховували. Потім відправили через росію та Білорусь у Прибалтику.  У клітці Афіну перевезли до Варшави. Туди й вирушила Наталія у супроводі керівниці луцького зоопарку Людмили Денисенко, яка допомагала забирати собаку. 

— Коли вона вийшла та почала хвостиком весело виляти – до Наталії, до тих, хто її транспортував до Польщі.

 

Я була справді здивована, що Афіна довіряє людям і з нею далі можна працювати, - зазначила директорка зоопарку. 

Нещодавно Афіна народила семеро цуценят. У родині це сприйняли як диво, яке не дає  забути про полоненого Дмитра. Усіх Наталія роздала близьким, залишила лише одну дівчинку – Дейзі.  Поки Наталія чекає на звільнення Дмитра – як може допомагає волонтерам і окремим бригадам.

Керівник військової пошти Павло Цапюк, який на передову здійснює гуманітарні поїздки, каже: історією порятунку Афіни пані Наталія надихає не зневірюватися, а боротися за рідних на тимчасового окупованих територіях. 

— Це приклад стійкості, морального духу, в якої син в полоні. Таким матерям давав Звання «Мати Героїня» - за ті речі, які робить - стільком підрозділам допомагає, додав волонтер Павло Цапюк. 

Сама ж Наталія, яка ніколи не мала собак, навчилася доглядати «бойову» Афіну. Вона для неї – нагадування про Дмитра та приклад того, що і сина можна повернути з полону.       

— Синочок, ми з Афінкою тебе чекаємо.

 

І віримо, якщо Афіна тут, скоро ти будеш тут. Тебе чекає дуже-дуже великий сюрприз твоя любіма Афіна!!!! 

 

ДЖЕРЕЛО: «Ми-Україна»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень