Жебрачка з автовокзалу відмовляється від допомоги та має власного «помічника»

Про це пишуть ЗМІ

Жінку, яку помітили перехожі у Рівному, звати Валентина. Про це пише «Рівне Вечірнє».  Нагадаємо,  новину про жебрачку опублікували в парламентській газеті «Голос України».

Авторка Любов Данюк каже, що у жінки відкрита форма туберкульозу, вона живе під відкритим небом і «нікому немає до неї діла» (с).

Інформацію про жінку журналісти дізнавалися в обласному центрі з надання соціальних послуг. Заступниця директора центру Наталія Микита каже, що безхатько ночує на зупинці біля Рівненського автовокзалу з мінімум з весни минулого року.

Їй не раз пропонували притулок, однак жінка відмовляється, говорить Наталія Микита:

На жаль, вона має вади зору – практично не бачить. Але справа в тому, що вона офіційно відмовляється отримати будь-яку допомогу. Ми час від часу завозимо речі, але вона не хоче їхати у притулок. А з соціальними працівниками та поліцією вона не йде на контакт.

 

Ми її у будь-який час можемо прийняти, але вона не їде, і їй вигідна ситуація, яка в неї зараз. Не можу сказати, що їй дуже добре, бо вона все-таки на вулиці.

 

Нам часто дзвонять люди і питають: як нам діяти. Ми кажемо, якщо ви зможете її вмовити приїхати до нас, то ми її в будь-який час приймемо.

 

У нас є постійні скарги про те, що вона там лежить, але я правда нічого не можу вдіяти. Їй так добре – люди дають гроші, люди дають їсти. У неї є молодший супутник, молодший хлопчик, який доставляє їй все необхідне.

Невідомо, чи жінка хворіє на відкриту форму туберкульозу. Хоча про це пишуть соцмережі, обстеження жебрачка не проходила:

Аби викликати «швидку», щоб її завезли в тубдиспансер – це треба також побачити, як людина реагує. Таке відчуття, що у неї є проблеми із психікою теж. Очевидно, вона зневірилася у людях, може, це якийсь алкогольний стан.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень