Настоятель храму на Північному і депутат Рівнеради – прокоментував рішення Собору УПЦ

Що каже Арестович, на чому акцентує Зоря

Усе, що не роз’єднує, а веде до об’єднання народу у часи лихоліть, є позитивним. Особливо у період Війни з ворогом, який переважає тебе кратно.

Українська Православна Церква вустами Митрополита Онуфрія ще в перші дні російської агресії прямо назвала Війну – війною та буквально «Каїновим убивством», закликаючи путіна припинити бойові дії.

Вчора ж, УПЦ провела Собор, який, посутньо, знаменує – розрив із Московською Патріархією РПЦ. От що з цього приводу пише в себе на Фейсбук депутат Рівненської міської ради Михайло Жаровський, який також є і настоятелем храму Всіх Волинських Святих на м-ні Північний у м. Рівне:

Христос Воскрес!!!Сьогодні справді звершилася історія!

Собор УПЦ прийняв рішення, які фактично здійснили і втілили в реальність повну незалежність від РПЦ!

Відмова від спомину патріарха, самостійне мироваріння, самостійне обрання Київського предстоятеля, утворення власних парафій у діаспорі, засудження слів і дій патріарха Кирила і багато чого іншого!

Слава Богу!

Автокефалія не береться.

Її, згідно з церковними правилами, дають.

Але сьогоднішній момент - поворотний в історії українського православ'я і його вже не спинити.

Вклоняюся Нашому предстоятелю Митрополиту Онуфрію і щиро радію за наших архієреїв та всіх учасників Собору УПЦ, які виявили мужність і стійкість у прийнятті непростих рішень.

Слава Богу!

Алілуя!

о. Михайло Жаровський

Очевидно, що не всі оцінюють рішення вчорашнього собору – виключно позитивно. Приміром ПЦУ вустами Архиєпископа Євстратія Зорі висловлює певні застереження:

Не варто вважати, що із закриттям «Собору УПЦ» та публікацією його постанов все завершилося.

 

Насправді, багато речей лише почались.

 

Бо самі рішення написані так, що дають можливість їх інтерпретувати з точністю до навпаки: відділилися від Москви і зберегли єдність з Москвою.

 

Тому в Москві одні хвалять рішення, інші - проклинають.

Слід дочекатися також публікації щонайменше 3 документів: рішень Синоду, рішень Собору архієреїв та нового варіанту Статуту про управління.

 

Бо там можуть бути сюрпризи. А також можливі сюрпризи із «корекцією» рішень, коли в п‘ятницю голосували одне, а в суботу на сайті поширять дещо інакше.

 

Вже так було, коли «півгодини» Павло (Лебідь) був митрополитом Чернігівським, а потім рішення Синоду просто «зникало», і він знову ставав намісником Лаври. Втаємничені добре знають цю історію.

 

Особисто я маю 15 років власного досвіду різних діалогів з різними представниками МП. Відтак вважаю, що мають значення:

- лише факти, а не мішура навколо них;

- лише авторизовані/підписані документи.

Архиєпископ Євстратій Зоря

Натомість Олексій Арестович на вчорашньому ефірі у Фейгіна не стримував радості, бо вважає рішення Собору УПЦ таким, що буквально руйнує одну з найважливіших російських «скреп»:

- Руйнує те, чим, вони зокрема виправдовували й своє вторгнення

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень