Земля стане кращою, ніж чорнозем: як підвищити родючість городу раз і назавжди без гною та добрив?

Корисний лайфхак для городників

Не у кожного садівника чи городника існує можливість використовувати гній чи перегній для удобрення свого городу. У такому разі доводиться користуватись іншими методами.

Так, наприклад, досвідчені городники радять інше натуральне добриво. Його легко приготувати, а користі – набагато більше, ніж від гною.

Як підвищити родючість ґрунту? 

Мова йде про звичайну солому. Вартість такого компонента надзвичайно низька, а ось ефективність та користь – величезні. У складі соломи існують всі елементи, які дають вашим рослинам необхідні для росту й розвитку сили. За дослідженнями науковців, 1 тонна соломи містить стільки корисних речовин, скільки 3 тонни гною.

Так, наприклад, у соломі багато целюлози, азоту, фосфору, калію, сірки, міді, бору, марганцю та ще багатьох цінних для ґрунту речовин.

 

Солому часто вносять для того, аби покращити важкий ґрунт. У результаті ділянка перетворюється на легку та пухку.

 

Структура землі покращується на рівні, якби ви використовували сидерати.

Використовувати солому на городі надзвичайно просто, проте потрібно витримати декілька умов. Цей компонент вносять прямо в ґрунт – прикопувати її потрібно не дрібніше, ніж на 10 сантиметрів. Експерти вважають, що саме ця глибина є оптимальною для запуску процесів мінералізації та розкладання.

Не слід забувати про компост, який сприяє підвищенню родючості ґрунту. Його потрібно використовувати не менш як 50 кілограмів на 1 сотку. Соломі потрібно дати час для повного розкладання, лише потім ви можете використовувати її як добриво.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Анна Карпець

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень