Здолбунівська волонтерка завадила «скриночникам» шахраювати

Викликає поліцію. Змушує зізнаватись, звідки ті приїхали

Фото ілюстративне

Здолбунівська волонтерка Валентина Лукащук не вперше викликає поліцейських, коли бачить т.з. скриночників – молодь в кислотно-зелених жилетах зі скиньками нібито на пожертви важкохворим дітям. Цього тижня п. Валентина зіпсувала «роботу» ще двом молодим людям – 20 річному черкащанину та одеситці, про що написала у себе на FB.

ЙДУ ДО КАТЕРИНІВСЬКОГО РИНКУ, НАВПРОТИ ПАРОВОЗА СТОЇТЬ ДІВЧИНА ЗІ СКРИНЬКОЮ , ЇЇ Я ЩЕ НІКОЛИ НЕ БАЧИЛА .ДУМАЮ , НА ЗВОРОТНЬОМУ ШЛЯХУ ПІДІЙДУ . ПІДХОДЖУ ДО РИНКУ , ЗДАЛЕКУ БАЧУ ХЛОПЦЯ НА ГАНКУ АТБ . ВИКЛИКАЮ ПОЛІЦІЮ .
ВЖЕ З ПОЛІЦЕЙСЬКИМИ ПІДХОДЖУ ДО ХЛОПЦЯ .ФОТОГРАФУВАТИ МЕНІ ПОЛІЦЕЙСЬКІ ЗАБОРОНИЛИ . ЗАКИДАЛА ХЛОПЦЯ ПИТАННЯМИ ---
ЗВІДКИ ? - З ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ
СКІЛЬКИ РОКІВ ? - 20 РОКІВ.
ПРАЦЮЄШ ? - (очі в небо ) НА ЧЕРКАСЬКОМУ (якому не запам’ятовувала ) ЗАВОДІ
ЧОГО ТУТ ? - ПРИЇХАВ НА 3 МІСЯЦІ БЛАГОДІЙНІСТЮ ЗАЙМАТИСЬ.
ЧОМУ САМЕ В НАС ? - БО У ВАС НЕМАЄ СПРАВЖНІХ , УСІ ОБМАНЮЮТЬ.
ДЕ ЖИВЕШ ? - В РІВНОМУ ЗНІМАЮ КВАРТИРУ.
ТОБІ ПЛАТЯТЬ ? - НІ , ОПЛАЧУЮТЬ 35 ГРИВЕНЬ ЗА ПРОЇЗД РІВНЕ - ЗДОЛБУНІВ , ОПЛАЧУЮТЬ ЖИТЛО І ГОДУЮТЬ.
ДАЮТЬ ГРОШІ НА ХАРЧІ ? - НІ (не розказав ).
ПО ДОРОЗІ В ПОЛІЦІЮ ПІДБИРАЄМО І ДІВЧИНУ . ВОНА З ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ .ПИТАЮ ДАЛІ
КУДИ ВИ ГРОШІ ЗІ СКРИНЬКИ ДІВАЄТЕ ? -В РІВНОМУ З НАМИ ЖИВЕ ЮРИСТ , ВІН РАХУЄ ГРОШІ І ЗЛОЖУЄ АКТ.
ЩЕ Й ЗА ЮРИСТА ФОНД ОПЛАЧУЄ УСІ ПОСЛУГИ ?!!! --- ? !

Яка подальша доля затриманих, п. Валентині вже невідомо. Жінка переконана, що люди, які збирають таким чином допомогу – шахраї.

Сама п. Валентина постійно збирає гроші АТОвцям зі Здолбунівщини й каже, що різниця між нормальними та фіктивними фондами у тому, що останні не звітуються перед людьми, які давали гроші, адже цьому не зобов’язує їх держава.

Поліцейські також кажуть, що затримати чи скласти протокол на такого «благодійника» через прогалини в законодавстві вони не можуть. У таких людей зазвичай є при собі усі документи. Збір допомоги вони частенько узгоджують з реальними особами, чиї фото потім висять на їхніх скриньках, як світлини «об’єктів благодійності». Такі сім’ї отримують потім від псевдофондів частину від зібраної суми.

Єдине, кого вони можуть змусити відповісти перед законом - це підозрілих людей, які просять кошти з дітьми. Відповідальність передбачається за схиляння останніх до жебратства.

Раніше ми писали, що минулого року рівнянка знайшла подібну скриньку викинутою посеред вулиці, після того, як з неї забрали гроші.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень