«Завжди прагнув допомогти іншим»: Рівне попрощається із 21-річним бійцем «АЗОВу»

Вічна пам’ять і слава Герою!

Є в Україні люди – особливі. Ті, які могли не йти на війну, бо мали на те всі підстави, але обирали за краще – не відсиджуватися, не ховатись, не знаходити собі виправдань, а вступати в бій.

Завтра, 20 серпня, у Рівному в останню путь проведуть 21-річного солдата Миколу Трофімчука.

Прощання відбудеться о 9:30 на майдані Незалежності. Чин похорону здійснять у Свято-Георгіївському подвор'ї Свято-Миколаївського Городоцького жіночого монастиря. Поховають Героя на кладовищі Нове, – повідомили у Рівнераді.

Микола Трофімчук закінчив Рівненський ліцей №27, а потім продовжив навчання у Квасилівському професійному ліцеї, де здобував фах автослюсаря.

Батько Захисника Сергій розповів:

- Коли розпочалося повномасштабне вторгнення, вже другого дня чимало чоловіків пішло до військкомату. Я, хоч і батько-одинак, також пішов, думав, що хоча б чергуватиму, де потрібно.

 

Пішов і Микола добровольцем, спершу потрапив до тероборони, ніс службу на Білоруському кордоні.

 

А потім захотів в «АЗОВ». Написав рапорт на переведення й так опинився у 3 окремій штурмовій бригаді.

Разом із побратимами Захисник пройшов Бахмут, Авдіївку.

На всі запитання рідних відповідав коротко: «У мене все добре».

- Я його сам виховував, тому син не звик жалітися. Спортсмен, вів здоровий спосіб життя. Якось приїхав у відпустку, прокидаюсь рано-вранці, а він вже бігати збирається…

 

Добрий дуже, завжди прагнув допомогти іншим. Піклувався про сестричку молодшу – їй лише 13 років, то Коля завжди переживав, щоб вона вчилася, репетитори, додаткові завдання – завжди підтримував.

 

Дуже відповідальний. У нього побратим загинув, то кожного разу його сім’ю відвідував, підтримував, допомагав, – поділився батько.

Загинув боєць 16 серпня під час виконання бойового завдання на Луганському напрямку.

Прощання із Героєм відбудеться завтра, 20 серпня, о 9.30 на майдані Незалежності у Рівному.

 

Чин похорону здійснять у Свято-Георгіївському подвор'ї Свято-Миколаївського Городоцького жіночого монастиря. Поховають його на кладовищі Нове.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень