Завтра стартує саміт G7

У японському національному парку Ісе-Сіма завершилася підготовка до великої зустрічі

42-й саміт Великої сімки відбудеться 26-27 травня. Напередодні проведення саміту в Японії посилені заходи безпеки.

Прем'єр Канади Джастін Трюдо прибув до Японії за кілька днів до саміту і вже провів ряд двосторонніх зустрічей з японським колегою, а президент США Барак Обама приземлився в Японії сьогодні. Також на саміт вже прибув прем'єр Великої Британії Девід Кемерон.

Зазначимо, раніше саміт носив назву G8, однак після анексії Криму в березні 2014 року Росія була піддана жорсткій критиці з боку країн-колег по Великій вісімці та формально виключена зі списку G8. У червні 2014 року не відбулася запланована зустріч G8 в Сочі (Росія) - замість неї була проведена зустріч G7 в Брюсселі.

У поточній зустрічі візьмуть участь лідери урядів семи високорозвинених країн світу – офіційних членів міжнародного клубу G7: президент США Барак Обама, прем'єр Японії Сіндзо Абе, канцлер Німеччини Ангела Меркель, прем'єр Великої Британії Девід Кемерон, президент Франції Франсуа Олланд, голова Ради міністрів Італії Маттео Ренці і прем'єр Канади Джастін Трюдо. Також на неофіційній частині саміту будуть присутні лідери ЄС – голова Європейської ради Дональд Туск і голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер.

Японія пообіцяла підняти на саміті питання продовження санкцій проти Росії через агресію щодо України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень