Завкафедри РДГУ, затриманого у розпал вступної кампанії на хабарі, судитимуть

Прокуратура завершила розслідування

Завідувача кафедри РДГУ, якого у розпал вступної кампанії затримали на хабарі у 2 тисячі доларів, судитимуть. Досудове розслідування у провадженні завершено, а обвинувачення скеровано до суду. Про результати розслідування говорить прес-секретар обласної прокуратури Людмила Суржук:

- Досудовим розслідування установлено, що завідувач кафедри одержав від двох громадян 2 тис. дол. США за позитивне вирішення питання щодо подальшої здачі останніми екзамену та вступу до університету. Освітянин відсторонений від посади, щодо нього обрано запобіжний захід у виді домашнього арешту.

Нагадаємо, за даними місцевої преси, наприкінці липня на хабарі затримали 55-річного завідувача кафедри української літератури Богдана Кир'янчука.

Як пише видання «Четверта влада» , він свою вину визнав і сказав, що розкаюється.

За інформацією прокуратури, за вказане кримінальне правопорушення передбачена відповідальність

у виді штрафу від тисячі до 1,5 тис неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто від 17-ти до 25,5 тисяч гривень.

Або арешт

на строк від 3-х до 6-ти місяців, або позбавленням волі на строк від 2 до 4 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Теги: ХабарРДГУ
Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень