Зарплату вчителям та лікарям піднімуть у два рази

Але як завжди, є одне АЛЕ

Держслужбовцям, лікарям та вчителям платитимуть збільшену зарплату. Йдеться про тих фахівців, які працюватимуть на деокупованих територіях. Їхня зарплата у 1,5-2 рази буде вищою від зарплат, які отримують українці на таких же посадах на решті території.

Тобто вдвічі більша зарплата (на територіях, де ведуться бойові дії) та у півтора раза, якщо там можливі бойові дії, - каже міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук.

Спеціалістів, які приїжджатимуть на нові місця, забезпечать житлом, передусім вчителів на держслужбовців. А от медики працюватимуть переважно вахтовим методом, який уже використовують.

Ми відправляємо медичних працівників на 2-4 тижні з ротацією. Зібрали всіх охочих по всіх регіонах країни. Це понад 1 тис. працівників, які виявили бажання їхати на ДОТ та допомагати своїм колегам, - розповіла заступник міністра охорони здоров'я Марія Карчевич.

Втім, відрядження – це лише тимчасовий захід. Мінохоронздоров'я зараз активно формує кадровий резерв для постійної роботи на деокупованих територіях, уточнила чиновниця.

Кадровий резерв держслужбовців на сьогодні налічує 1951 осіб. Ці люди зараз перебувають у різних точках України, але готові за першим сигналом вирушити на нову роботу, повідомила голова Національного агентства з питань державної служби Наталія Алюшина.

Формують кадровий резерв й серед педагогів. Вчителі, які готові змінити місце роботи, поїхавши на деокуповану територію, мають звернутися до місцевого органу управління у сфері освіти. Відтак їм запропонують заповнити анкету (це можна зробити онлайн) і разом з нею подати копії документів про профільну освіту.

Джерело: today.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень