Зарплати вас здивують: Скільки платять українцям за кордоном

У якій країні платять найбільше

Через війну мільйони українців були змушені покинути свій дім та виїхати за кордон. Тимчасовий притулок люди знайшли у багатьох країнах ЄС.

Чимало вимушених біженців зараз шукають роботу. Найбільше охочих працювати у Польщі, Німеччині, Ізраїлі, Великобританії та Чехії. Саме на пропозиції роботодавців із цих країн люди найбільше відгукуються.

Де українцям готові платити найбільше?  

Польща

На початку травня, за даними PESEL (польський ідентифікаційний номер), вже зареєстровано 400 тисяч українців працездатного віку. В цей же період розміщено 572 вакансії про роботу в Польщі.

Пошукачі можуть розраховувати на середню заробітну плату майже 4900 злотих.

У Польщі можна працевлаштуватись без додаткових документів та перебувати на території країни до 18 місяців.

Німеччина

Загальна кількість українських переселенців в країні у травні становить 280 тисяч осіб. На початку травня у цій країні було близько 329 актуальних вакансій роботи.

В середньому пошукачам пропонують плату у 1640 євро.

Біженці, які не мають візи на короткочасне перебування, можуть отримати посвідку на проживання протягом 90 днів після прибуття. Для цього треба подати в іноземне представництво за місцем проживання відповідну заяву. Документ дозволяє мешкати в країні впродовж року з можливістю подовження ще на 2 роки.

Ізраїль

Великого напливу наших земляків в Ізраїлі після початку військової агресії росії не спостерігається. Однак рівень середньої заробітної плати становить 85 тисяч гривень (приблизно 9630 шекелів) робить країну привабливою серед пошукачів роботи.

Для працевлаштування в Ізраїлі необхідна робоча віза. Її власники мають право запросити до країни членів своїх сімей, які можуть перебувати в Ізраїлі до 90 днів у статусі туристів.

Велика Британія

Країна, так само як Ізраїль, не є членом Євросоюзу. Однак високий рівень середньої заробітної плати (75 тисяч гривень або 2 тисячі фунтів стерлінгів) мотивує українців відгукуватись на вакансії, яких на OLX нині 118.

Для того, щоб отримати прихисток за наявності родичів всередині країни, необхідно ще до в’їзду у Великобританію отримати візу. Потрапили в країну та працевлаштуватися там можна й без візи, але треба мати спонсора-резидента країни, який зголоситься безплатно надати житло на 6 місяців.

Чехія

Європейська країна прийняла найбільше українців у порівнянні з власним населенням. На 11 мільйонів чехів на початку травня було 320 тисяч біженців. Середня плата, яку роботодавці пропонують пошукачам з України,— 40 тисяч гривень (31 725 крон).

З 21 березня біженці з України можуть працювати у Чехії без отримання дозволу. Водночас українці, які мають шенгенську, сезонну або спеціальну робочу візу, термін дії якої закінчується менше ніж через 14 днів, можуть подати заявку на отримання спеціальної довгострокової візи.

Окрім біженців, на закордонні вакансії також найбільш активно відгукуються на Львівщині та Івано-Франківщині, де висока конкуренція через насиченість ринку внутрішньо переміщеними українцями. Також серед лідерів Київська, Одеська та Дніпропетровська області.

Джерело: business.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень