У лікарки Рівненської обллікарні – розчарування через зарплату

На руки виходить... «мінімалка»

 

Про своє розчарування розміром зарплати у соцмережі Фейсбук написала лікар-нефролог відділення гемодіалізу Рівненської обласної лікарні Оксана Кривко:

Оксана Кривко 14 год  · 
Працюю лікарем-нефрологом у відділенні гемодіалізу КПРОКЛ на повну ставку.

 

Чекали на підвищення заробітної плати у травні, але розчарування...

 

Також Оксана Кривко написала, що

неодноразово телефонувала із запитаннями до бухгалтерії, але там відповідали, що все нараховано правильно.

 

А за лікування кодівних хворих у попередні місяці лікарям доплачували по 600- 800 грн, хоча медики працювали у третю зміну по 4-5 годин через день.

Керівник Рівненської обллікарні Віктор Ткач пояснив Радіо Трек, що такі зарплати - у всіх лікарів. Бо

через медреформу вони не зросли.

 

Адже, мовляв, і гроші досі не ходять за пацієнтом, як обіцяли раніше, і  вартість медичних послуг - насправді вища, ніж дає на це Національна служба здоров'я України.

 

Хоча фінансує вона пакети лікування в повному обсязі. Але у них не враховані робота адміністрації закладу, прибиральниць, комунальні послуги, ремонти, обслуговування медобладнання тощо.

 

Окрім цього, через коронавірус пацієнтів у лікарні стало менше. І їхня кількість тільки зараз починає повертатися до доковідного рівня.

 

Та й більшість отриманих від НСЗУ коштів потратили на лікування ковідних хворих.

Віктор Ткач бідкається:

Нема звідки гроші брати. Намагаємося не скорочувати персонал. Але, мабуть, будуть скорочення.

 

Хочемо до Дня медика дати працівникам премії. Але це буде не більше 3 тисяч грн на одного. Керівництву премій не буде. Я заборонив преміювати керівництво. 

 

І додає:

З таким підходом до медицини ми скоро взагалі без медиків залишимося. Бо хірург, який оперує, досі отримує менше, ніж сімейний лікар. А роботи у нього додалося.

 

Так, раніше лікар заповнив історії хвороби і міг йти з роботи додому. А тепер, окрім цього, мусить внести у комп'ютерну систему інформацію про кожного прийнятого хворого, про проведені йому процедури, обґрунтувати їх необхідність тощо. І це все при тій же зарплаті, що й була досі. 

 

Нагадаємо, що ми також писали, що середня зарплата керівника Рівненської обллікарні за останній квартал 2020 року становила понад 35 тисяч грн, лікаря - 12 тисяч грн. 

Радіо ТРЕК у Тelegram. Viber: 063 734 106 4

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень