Заради українців у Британії змінили правила для водіїв (ФОТО)

Ні, рух не став правостороннім, але…

Уряд Британії спростив правила дорожнього руху для українських біженців. За законом, якщо авто перебуває в Британії понад 6 місяців, його потрібно модифікувати, щоб і далі користуватися ним в країні.

І задоволення це не з дешевих...

Наприклад, Ірина Морозовська, яка живе у Ромсі (графство Гемпшир), розповіла, що за модифікацію фар їй виставили рахунок на 2000 фунтів стерлінгів. Для неї це надто дорого, тому з грудня вона почала ходити на роботу пішки й не могла відвозити доньку на різні заходи.

Ірина Морозовська тепер не мусить витрачати купу грошей на заміну фар (Фото BBC)

На щастя, Міністерство транспорту Британії пішло українським біженцям назустріч, тепер вони не мусять платити тисячі фунтів за переобладнання фар.

Тепер достатньо наклейок коригування світла на фари за 10 фунтів стерлінгів. Дозволені й інші тимчасові модифікації.

Чому «наші» фари не підходять для Британії?

Оскільки у Великій Британії рух лівосторонній, а кермо в автомобілях розташоване праворуч, то й фари освітлюють дорогу зовсім не так, як ми звикли. Ліва фара інтенсивно освітлює ліве узбіччя і світить вдалечінь, а права освітлює смугу руху, щоб не сліпити водіїв зустрічних авто.

А ось «наші» фари навпаки – дають хороший огляд спереду та праворуч, при цьому сліплять водіїв зустрічних машин, якщо їхати на такому авто в Британії. Тому потрібна модифікація.

Джерело: BBC

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Сергій Шевчук

Сергій Шевчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень