Запобігти трагедії: як захищені діти у школах Рівного від нападів та надзвичайних ситуацій ?

Які школи міста мають «тривожну кнопку» та камери спостереження?

Жахливий інцидент стався напередодні у казанській школі – там 19-річний хлопець Ільназ Галявієв влаштував стрілянину.  Від його куль загинули 9 людей, серед яких 7 – діти. Тому зараз, як ніколи, важливо підіймати питання безпеки учнів.

Як захищені рівненські заклади освіти від нападів – читайте у матеріалі.

Міський голова Рівного Олександр Третяк розповів, що профільні служби регулярно проводять роботу з вахтерами та охоронцями аби вони миттєво реагували на ситуації, які несуть загрозу для учнів.

Також місто має домовленість з патрульною поліцією.

Близько місяця тому ми зустрічалися з керівниками шкіл і обговорювали питання посиленого патрулювання на територіях освітніх закладів, - розповів очільник міста.

За словами Третяка, щодня патрульна поліція контролює ситуацію біля навчальних закладів. Особливо у другій половині дня, коли діти йдуть додому.

Практично щодня керівник поліції звітує мені скільки шкіл було відвідано та які порушення виявлено, - зауважив Олександр Третяк.

Голова міського управління освіти Богдан Турович розповів, які рівненські школи забезпечені «тривожною кнопкою».

На сьогодні «тривожна кнопка» встановлена у ЗОШ №10, ЗОШ №15, НВК 12, НВК 19 та у Рівненській гімназії «Гармонія», - повідомив Богдан Турович.

За словами, очільника управління освіти, один з інструментів, які допомагають покращити безпеку у школах, є відеоспостереження

Камерами спостереження оснащено 10 шкіл. Зокрема, йдеться про ЗОШ № 8, ЗОШ № 13, ЗОШ № 18, ЗОШ № 12, ЗОШ № 14, ЗОШ № 26.

 

Також камери встановлені у НВК «Колегіум», РЕПЛ, Рівненській гімназії «Гармонія», «Престижі».

Тобто, з 31-єї школи Рівного лише 5 закладів мають «тривожну кнопку» та 10 – камери спостереження.

На сьогодні, міська влада Рівного активно працює над програмою «Безпечне місто». Обов'язковим буде встановлення муніципальних камер біля входу до освітніх закладів. Вони відстежуватимуть злочинців, які занесені до бази правоохоронців та автоматично повідомлятимуть поліцію.

Радіо Трек у Тelegram, Viber: 063-734-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень