«Запаси є, чекаємо 8 апаратів ШВЛ», – Кульчинська про готовність медиків Рівного (ФОТО)

Перші запаси у боротьбі з COVID-19 медики Рівного зробили. Чекають апаратів ШВЛ (с)

Галина Кульчинська - справа. Фотоколаж - Радіо Трек

Медики Рівного очікують на постачання восьми апаратів штучної вентиляції легень.

На цю техніку раніше міські депутати передбачили 8 млн гривень.

Окремо 10 мільйонів гривень передбачили медзакладам на купівлю засобів індивідуального захисту та дезінфекції, а також товарів медичного призначення для боротьби з COVID-19.

Фото Галини Кульчинської

За словами заступниці міського голови Галини Кульчинської, напередодні медики придбали найнеобхідніше на майже 2 млн гривень із 10 передбачених:

- Із цих десяти мільйонів станом на 31 березня вже проплачено за отримані товари на суму 1 724 082, 1 грн. Інші замовлення очікуються, ведуться перемовини по найближчих закупівлях.

 

Важливо знати, що специфіка використання бюджетних коштів полягає у неможливості закупівлі товарів готівкою. Крім того, товар має мати відповідну сертифікацію.

 

На жаль, сьогодні часто постачальники хочуть мати справу виключно з готівкою або зі 100% передоплатою. У зв'язку з цим, втрачається дорогоцінний час.

 

Можливості фізичних осіб, благодійників, волонтерських організацій в даній ситуації значно оперативніші.

 

Ми дякуємо усім, хто, сьогодні, за власним бажанням, надає допомогу нашим медичним закладам. Ми також опублікуємо звіт про благодійну та волонтерську допомогу медикам.

Станом на початок квітня, за словами Галини Кульчинської, у лікарнях Рівного створили 10-денний запас засобів індивідуального захисту та засобів, що дезінфікують.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень