Замість ракет: у рф знайшли заміну дефіцитним боєприпасам

Це російський дрон-камікадзе

У росіян закінчуються боєприпаси.

Вони використовують іранські Shahed-136, що в основному націлені на українську енергосистему. Але нині росія розгортає велику кількість менших і точніших Lancet-3.

Про це пише Forbes.

Експерт з російської оборонної сфери Семюел Бендетт розповів, що росія раніше не використовувала «Ланцети» у великих кількостях, бо на початку не передбачила масового опору українців.

Схоже, що зараз ситуація змінилась.

Що відомо про «Ланцет 3»

Це дрон-камікадзе, виготовлений дочірньою компанією концерну «Калашников». Він має характерний профіль завдяки Х-подібним крилам. 

Основні характеристики БПЛА:

  • дальність польоту - 40 км
  • час у повітрі - до 1 години
  • швидкість польоту - 110 км/год у повітрі та 300 км/год при атаці мети

Останніми днями мо рф часто публікує відео з ними. 

Аналітики вважають, що так росіяни намагаються переконати людей, що мають принаймні один дієвий вид зброї.

- Ланцет має кумулятивну боєголовку, яка фокусує свою енергію у вузькому бронебійному струмені, який добре помітний під час багатьох ударів, що проходить прямо крізь ціль. Він недостатньо потужний, щоб пробити, скажімо, лобову броню танка, але може маневрувати для атаки там, де менше захисту.

Хоча «Ланцет» явно є ефективною зброєю, оприлюднені відео демонструють його обмеження.

- В одному з найбільш незручних випадків, під час удару Lancet, який, як стверджується, показує, що зброя знищує українську зенітно-ракетну установку Бук-М1, ціль більше схожа на дерев’яний манекен. (Це видно з відсутності вторинних вибухів і того, як мета руйнується після того, як вона стала). 

Бендетт зазначає, що росія публікує суперечливі повідомлення про кількість цих БПЛА.

- Спочатку ми отримуємо офіційні заяви про те, що у війні загалом було використано кілька сотень безпілотників, потім ми отримуємо Калашников/Ростех, які заявляють, що вони доставлять, якщо будуть замовлення, потім ми отримуємо офіційні російські ЗМІ, які дедалі частіше публікують атаки Lancet, а потім ми отримуємо звіти про те, що 1500 доставлено кудись на фронт, — каже Бендетт.

Цілком можливо, що потік відеороликів означає лише бажання пропагандистів справити гарне враження.

- Підвищення публічного впливу Lancet може бути безпосередньо пов’язане з українським просуванням і відступом Росії на кількох головних фронтах протягом останніх кількох місяців, як спосіб підтвердити, що російська оборонна промисловість реагує на потреби бійців, – каже Бендетт.

Також Бендетт вважає, що так росіяни намагаються збалансувати очевидну залежність від іранських безпілотників. 

Найближчим еквівалентом Ланцета-3 з української сторони, називають Phoenix Ghost, наданий США разом із Warmate, поставленим Польщею. 

Джерело: Forbes

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень