Залізничні квитки не дорожчатимуть

Принаймні, підвищення вартості не торкнеться потягів внутрішнього сполучення

Акціонерна компанія «Українська залізниця», створена на базі Державної адміністрації залізничного транспорту України («Укрзалізниця»), не має наміру підвищувати вартість проїзду в пасажирських поїздах, які курсують у внутрішньому сполученні.

Як ідеться на сайті відомства, попри складну економічну ситуацію, «Укрзалізниця» не підвищуватиме вартість проїзду у пасажирських поїздах у внутрішньому сполученні.

Разом з тим відзначається, що залізниці несуть значне фінансово-економічне навантаження, забезпечуючи перевезення 17 пільгових категорій населення. Зокрема, за 10 місяців цього року «Укрзалізниця» перевезла пільговиків на суму 603,4 млн грн, а отримала компенсації від місцевих бюджетів лише на 143,14 млн грн, або 23,7% від суми наданих послуг. Зазначається, що це найгірший показник за останні шість років.

Також в «Укрзалізниці» відзначають низький показник компенсації за перевезення студентів і учнів. Так, перевезли їх на суму 156 млн грн, а одержали лише 10% від необхідної суми відшкодування, тоді як за перевезення дітей віком від 6 до 14 років на суму 51,5 млн грн компенсація взагалі не надійшла.

Найнижчий відсоток відшкодування витрат на пільгові перевезення «Укрзалізниця» одержала від Тернопільської ОДА – лише 8,8% від необхідної суми, від Вінницької ОДА – 23%, від Житомирської – 27,8%.

Збитки «Укрзалізниці» від пасажирських перевезень у всіх видах сполучення в 2014 році становили понад 7,9 млрд грн, а за період з 2008 по 2013 роки ця цифра сягнула 33,5 млрд грн.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень