Закордонна практика: у пологовому будинку Рівного – зміни (ФОТО)

Аби заклад став кращим

У медзакладі Рівного створили опікунську раду. Зокрема, новація з'явилася у КНП «Пологовий будинок» Рівненської міської ради.

Головна мета створення дорадчого органу – це допомога адміністрації закладу охорони здоров’я успішно розвивати лікарню.

Ініціаторкою створення опікунської ради у пологовому будинку Рівного є його очільниця – Світлана Муравська. Вона розраховує, що громадські активісти допоможуть стати медзакладу ще комфортнішим для пацієнтів та зробить його роботу відкритішою.

- Ми відкриті до змін.

 

Ми хочемо, щоб пацієнти почували себе комфортно у стінах нашого медзакладу. Щоб їм не було страшно, а пацієнтки були впевнені, що тут вони отримають якісну медичну допомогу.

 

Наразі у нас є велика кількість фахівців, які дбають про здоров’я жінок у жіночій консультації, і ті, хто допомагають стати батьками здорових дітей.

 

Від початку реформи, яка стартувала у квітні 2020 року, наш заклад отримав плюс 30 млн гривень до звичного фінансування. Тож наразі наші пацієнтки отримують більшість послуг безкоштовно.

 

Також завдяки фінансуванню НСЗУ ми змогли підняти зарплату нашим черговим лікарям, які на передовій у боротьбі за здоров’я та життя наших пацієнтів.

 

Наразі, коли породіллі поступають після пологів у свої палати, вони отримують дві анкети. Одна – щодо харчування, а інша – оцінювання медзакладу. Якщо зауваження наших пацієнтів повторюються, деякі працівники можуть лишитися без премії. 

 

Ми відкриті для пацієнтів і зараз у нас зросла кількість пацієнток, зокрема, до нас приїжджають народжувати з Нетішина і навіть з Тернополя.

Очільниця Рівненського пологового будинку Світлана Муравська

До складу опікунської ради пологового будинку Рівного ввійшли представники громадських організацій, громадські активісти, ЗМІ та священнослужитель.

Головою опікунської ради стала Тетяна Воронцова.

 

Вона відома у Рівному волонтерка, радниця міського голови з медицини й, зокрема, очільниця ГО «Рівне ТАКМЕД»,

Чому важливе функціонування опікунської ради?

Ми всі хочемо жити в нормальних умовах у своїй громаді та користуватися якісними послугами медичних установ. Завдяки опікунській раді при її ефективній роботі пологовий будинок Рівного зможе стати кращим і залучити більше пацієнтів.

Основні завдання опікунської ради:

  • сприяння ефективній діяльності медзакладу та внесення пропозицій щодо удосконалення роботи пологового;
  • участь у плануванні та здійсненні заходів щодо залучення додаткових ресурсів на цільові потреби медзакладу та пацієнтів;
  • здійснення громадського нагляду за цільовим використанням коштів медзакладу.
  • підвищення довіри та суспільної підтримки медзакладу.

Члени опікунської ради здійснюватимуть роботу на громадських засадах. Такий принцип функціонування опікунської ради при лікувальних установах є звичною практикою за кордоном, але в Україні їх лише починають створювати.

На першому засіданні напередодні члени опікунської ради обговорили першочергові кроки для формування плану роботи. Зокрема, йшлося про створення чат-бота, аби з’ясувати серед потенційних пацієнтів недоліки роботи закладу та знайти шляхи вирішення. Провести інформаційну кампанію щодо профілактики раку молочної залози і необхідності регулярного самообмеження. А також розпочати роботу з підлітками Рівного. Зокрема, проводити лекції та створювати короткі відеоролики, де неповнолітні зможуть отримати відповіді на їхні запитання щодо сексу. 

 

Наступна зустріч членів опікунської ради відбудеться у жовтні.

Після засідання опікунської ради Світлана Муравська влаштувала екскурсію та показала, як якісно змінюється медичний заклад.

Ремонтні роботи розпочали у 2020 році, наразі пацієнтки мають можливість перебувати у зручних безкоштовних та платних палатах, користуватися санвузлами, зокрема, і для осіб з інвалідністю, у яких завжди є гаряча вода, кухнею, школою підготовки до батьківства тощо.

Окрім надання медичної допомоги при пологах заклад активно розвивається та покращує рівень своїх послуг у лікуванні різних гінекологічних недуг.

 

Фахівці підвищують рівень кваліфікації, а для якісних обстежень та лікування у лікарні постійно оновлюють обладнання.

P.S.Найбільше, що вражає у пологовому будинку Рівного — це аромат. Там запозичили європейську практику і позбулися «лікарняного» запаху. Використовують спеціальні екологічні ароматизатори. Так, каже Світлана Муравська, пацієнти почувають себе як вдома.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень