Загроза ядерної катастрофи: вночі РФ обстріляла блок АЕС в Енергодарі (2 ВІДЕО)

Жодна країна за всю історію людства не вдавалася до ядерного терору

В ніч проти 4 березня російські війська почали обстрілювати Запорізьку АЕС. Про це заявив мер Енергодара Дмитро Орлов.

За повідомленням пресслужби, снаряди потрапляють просто по блоках, поруч з небезпечним ядерним виробництвом. Також на АЕС розташоване сховище відпрацьованого ядерного палива.

Пізніше з'явилася інформація, що за територією АЕС в навчально-тренувальному корпусі виникло загоряння. У пресслужбі атомки повідомили, що російські окупанти потрапили і в перший блок атомної станції. 

Окупанти не підпускають пожежників, аби ті загасили вогонь.

Президент України Володимир Зеленський через пожежу на Запорізький АЕС звернувся до міжнародної спільноти із закликом не допустити катастрофи.

Володимир Зеленський нагадав світовій спільноті про трагедію на Чорнобильській АЕС у 1986 році.

За його словами, на Запорізькій АЕС — 6 енергоблоків, тоді як у Чорнобилі вибухнув лише один.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія вперше в історії людства вдалася до ядерного терору під час ведення загарбницької війни проти України.

 

Ядерна безпека на ЗАЕС порушена.

 

Ми робимо все можливе, але пожежа триває, пожежників не допустили. Є величезні ризики.

 

На станції бойові дії. Реактори у небезпеці, - сказав в. о. генерального директора Запорізької АЕС Ігор Мурашов.

Міжнародна агенція з атомної енергії (МАГАТЕ) зв'язалася з представниками української влади через пожежу на Запорізький АЕС.

Президент США Джо Байден переговорив телефоном із президентом України Володимиром Зеленський про пожежу на Запорізькій атомній електростанції. Вона виникла вночі 4 березня через обстріли російських окупантів.

Президент Джо Байден розмовляв сьогодні ввечері з президентом України Володимиром Зеленським, щоб отримати інформацію про пожежу на Запорізькій атомній електростанції.

 

Президент Байден приєднався до президента Зеленського, який закликав Росію припинити військову діяльність у цьому районі та дозволити пожежникам і рятувальникам доступ до місця події, - ідеться в повідомленні Білого дому.

Там додали, що «президент Байден також розмовляв сьогодні ввечері із заступником міністра ядерної безпеки Департаменту енергетики США та адміністратором Національного управління ядерної безпеки (NNSA) Джилл Грубі, щоб отримати оновлення щодо ситуації на станції. Президента й надалі регулярно інформуватимуть».

Британський прем'єр Борис Джонсон заявив, що скликає екстрене засідання Радбезу ООН найближчим часом через ситуацію навколо Запорізької АЕС.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень