Загорнув у фольгу і сховав – знахідка в бусі з України змусила польських прикордонників діяти

Зокрема, вилучити контрабанду

Контрабанду виявили співробітники Підкарпатської митно-податкової служби з Корчової під час детального огляду автобуса з українськими реєстраційними номерами. 

Загорнута у фольгу картина розміром понад 50 х 70 см знаходилась у вантажному відділенні автомобіля.

58-річний водій-українець, не зважаючи на діючі вимоги, не повідомив про перевезене зображення для перевірки.

За попередніми висновками, захована ікона датується рубежем ХІХ-ХХ ст. На ній зображені святі мученики Православної Церкви: Михаїл, Феодосія, Стефан і Дмитро.

Зображення потребує подальшої детальної експертизи, яка буде проведена під час провадження Підкарпатської митниці та податкової служби в Перемишлі.

Перевезення культурних цінностей через кордон

Польська податкова адміністрація нагадує, що якщо предмети культурного призначення імпортуються з країн, що не входять до ЄС, про імпортований об’єкт необхідно повідомити митні органи для проходження процедури отримання дозволу на продаж або іншої митної процедури. 

При ввезенні творів мистецтва та предметів колекціонування в розумінні митних правил застосовуються такі ставки: мито - 0% та ПДВ - 8% від заявленої вартості товару.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Герасимчук

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень