Загинула дитина під час пологів у Рівному. Звинувачують лікарку

Породілля запевняє, що новонароджений хлопчик був здоровий

Це сталося понад 2 місяці тому у Рівненському обласному перинатальному центрі. Жителька Рівного Даша Юфимчук народжувала у лікарки цього закладу П.

Обрала цього медика вона сама, адже, пояснила, інших медиків не знала. А до П. їй порекомендувала звернутися лікарка, в якої жінка стояла на обліку.

 

Бо на 37-38-му тижні вагітності з'явилися проблеми - «підтікання вод», розповіла у спільноті «Білі халати Рівного» у Фейсбуці Даша Юфимчук. Аналіз, на який відразу направила лікарка, не підтвердив, що це навколоплідні води.

4 липня - на 39-40 тижні вагітності - лікарка проводила вагітній болючі маніпуляції. Повторила їх і через день. А ввечері поклала до медзакладу.

Даша пише, що їй почали стимулювати пологи, хоча, впевнена вона, потреби у цьому не було. Вранці 7 липня прийшла лікарка і Дашу перевели у пологовий зал.

Лікарші не подобались мої пологи, казала: «Швидше! Ти - егоїстка! Там дитина! Якщо дитина буде синя, чи не заплаче, щоб не питала в мене чому».

 

Народжувала я лежачи. І останні рази лікарка говорила мені тужитись без перейм. Щоб пришвидшити, давила руками на живіт, застосовуючи прийом Крістеллера, який є заборонений (так спішила на брови).

 

Присутні на пологах акушерка і практикантка вже кликали чоловіка Даші, бо видно було дитину:

Далі мені без дозволу зробили надрізи та витягнули дитинку. Він (новонароджений - Авт. ) не заплакав. Всі поприбігали. Як ми зрозуміли, пробували реанімувати і все, тиша.

 

Чоловік, підійшовши, побачив, що вже нашої дитини немає. Лікарі, які були там, запевняли нас, що дитинка народилась мертвою.

 

Зробивши розтин, патанатом дав своє заключення «Асфіксія під час пологів», і це сталось під час самих пологів, не раніше.

 

Даша пообіцяла звернутися у поліцію.

Головний лікар обласного перинатального центру Вікторія Єнікєєва прокоментувала Радіо Трек:

Я була у відпустці, коли це сталося. Дізналася про все, коли вже вийшла на роботу. У цієї жінки була патологічна вагітність. Але вона не в нас спостерігалася. До нас її скерували у відділення патології вагітності.

 

Як вести цю вагітну - вирішував консиліум лікарів. А приймала пологи лікарка, яка працює вже до десятка років, і яку жінка сама обрала: писала заяву про це. 

 

Дитина загинула в пологах внаслідок патологій і ускладнень (озвучити їх не можу, оскільки не маю на це дозволу від жінки). І це підтвердило гістологічне дослідження посліду.

 

Ми проводили власне розслідування і розбирали цей випадок на лікарській конференції. Вини лікаря у тому, що сталося, я поки не бачу. Свій висновок віддали цим людям. 

 

Ми також готові вислухати і оприлюднити позицію лікарки, яка приймала пологи. Поки її номер телефону не відповідає. А керівник перинатального центру повідомила, що лікарки нема на роботі, бо вона поїхала на похорони.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень