Загарбники намагаються продати вкрадене в України зерно в інші країни

Та у них нічого не виходить

Російське судно завантажило в тимчасово окупованому Криму 27 тисяч тонн зерна і спробувало продати його Єгипту. Після відмови корабель змінив напрямок на Ліван та Сирію.

Як вже повідомлялося, загарбники на тимчасово окупованих територіях України крадуть і вивозять зерно.

Окупанти вже вивезли кілька сотень тисяч тонн зерна з тимчасово окупованих територій

Це Луганська, Донецька, Херсонська та Запорізька області. Загалом же на цих територіях у фермерських запасах, що формувалися для посівних робіт, а також для переробки (для виготовлення борошна, випікання хліба), знаходиться близько 1,5 млн тонн зернових.

Крадене зерно московити намагаються продавати іншим країнам

Відомо, що судно «Матрос Позинич» завантажило 27 тис. тонн зерна в окупованому Криму і прямувало з ним до єгипетського порту Александрія. «Матрос Позинич» входить до підсанкційної «Об'єднаної суднобудівної корпорації».

Судно пройшло Босфор 23 квітня і вирушило до Керченської протоки, потім до 27 квітня знаходилося на якірній стоянці порту Кавказ без вантажних операцій. 27 квітня судно вимкнуло автоматичну систему ідентифікації, яка згідно міжнародних морських правил має бути ввімкненою для всіх суден.

Вже 28 квітня «Матрос Позинич» помітили в окупованому Севастополі біля зернового терміналу стивідорної компанії «Авліта», що в російських реєстрах значиться як «Авал».

30 квітня судно рушило в напрямку Єгипту, порту Александрії.

Що кажуть у МЗС

Міністерство закордонних справ України підтвердило інформацію про те, що з України вивезли 27 тисяч тонн зерна. Речник МЗС Олег Ніколенко підкреслив, що те, що у росії не вийшло доставити це зерно в Александрію - робота наших дипломатів.

- За нашою інформацією, нині російська сторона спрямувала судно із зерном, вкраденим на півдні України, в сторону Лівану та Сирії. МЗС вже звернулося до ліванських та сирійських органів, аби вони арештували крадений вантаж, якщо російський сухогруз зайде в їхні порти", – повідомив Ніколенко. - Тримаємо цю ситуацію на особливому контролі.

Ніколенко наголосив, що викрадення зерна та сільськогосподарської техніки з тимчасово захоплених населених пунктів на Херсонщині підриває не лише продовольчу безпеку України, але і значної частини світу, що залежить від українського продовольства.

МЗС разом із причетними правоохоронними органами та міжнародними партнерами зробить все, щоб кожна російська компанія, яка буде пов’язана з незаконними оборудками з українським зерном, понесла за це відповідальність.

За останніми даними MarineTraffic, судно перебувало на стоянці у порту Кавказ і 4 травня рушило у напрямку Бейрута.

Судно «Матрос Позинич» належить російській компанії ТОВ «Крейн Марін Контрактор». Те саме стосується суден «Матрос Кішка» та «Михайло Ненашев». Усі три судна регулярно курсують з окупованого Криму і можуть вивозити звідти вкрадене в України зерно.

Джерело: Економічна правда

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень