Загальна мобілізація: кого призвуть до війська цієї осені

Кожен регіон має свій мобілізаційний план, який тримають в секреті з метою безпеки

Через повномасштабне російське вторгнення в Україні оголошено загальну мобілізацію, де під призов підпадають військовозобов'язані від 18 до 60 років. Попри існування чотирьох хвиль мобілізації, восени призиватимуть тих, хто здатен захищати нашу державу.

Так, в Україні існує чотири хвилі мобілізації

  • Перша хвиля, або оперативний резерв, складається з військових, які набули практичного бойового досвіду. Це переважно чоловіки до 40 років, які активно брали участь в операціях на території АТО або ООС.
  • Друга хвиля охоплює колишніх строковиків та контрактників, які мали військовий досвід до 2014 року.
  • Третя хвиля складається з офіцерів запасу, які не були залучені до попередніх хвиль мобілізації, а також з чоловіків, що завершили військові кафедри вишів.
  • Четверта хвиля включає громадський резерв, коли призивають усіх чоловіків, які можуть брати участь у бойових діях та не мають обмежень за віком чи станом здоров'я.

Проте хвилі мобілізації в Україні наразі не діють, мобілізація в країні триває постійно, а чоловіків призовного віку забиратимуть в армію щонайменше до 18 листопада 2023 року. При цьому, кожен регіон має свій мобілізаційний план, який тримають в секреті з метою безпеки.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень