Загадкова «е» на упакуванні біля ваги продукту. Що це означає? 

Таке маркування є на снеках, шоколаді та навіть чаї 

ФОТО hvylya.ua

Буква «е» біля ваги товару на упакуванні показує  фактичну вагу товару, до якої не входить вага тари чи упаковки. Тобто, це вага самого продукту, за яку платить покупець.

Таким чином, варто розрізняти вагу нетто та вагу брутто (товар плюс пакування).

Це важливий нюанс для прискіпливих покупців, які таким чином мають змогу порівняти ціни на товари. 

Виробники, особливо легкої продукції, іноді не зважують кожну пачку окремо. Вони прямо це вказують на упаковці, що вага оцінена і публікують плюс/мінус відхилення в грамах.

Наприклад, ніхто не зважує кожну чипсинку окремо, щоб потім у сумі показати точну вагу на упаковці. Виробничі лінії налаштовані так, що конвеєр фасує задану вагу, але вона може трішки відрізнятися в різному пакуванні.

До речі, перевірка відповідності відбувається дуже просто: беруть цілу коробку чіпсів і їх середня вага має відповідати тій, або навіть перевищувати, яка зазначена на упаковці поряд із символом «℮».

Джерело: pmg.ua

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень