Загадка для автомобілістів: що означають зигзагоподібні лінії на дорозі

Корисно знати її значення

Колаж: Главред

Що означають білі зигзагоподібні лінії? Це питання ставив собі, мабуть, кожен водій-початківець. Видання The Sun вирішило пояснити значення цієї дорожньої розмітки.

Так, в Україні білі зигзагоподібні лінії, або розмітка 1.24 (ламана крайова та осьова лінії) - попереджає про наближення до пішохідного переходу чи велосипедного переїзду з підвищеною небезпекою (обмежена їх видимість, підвищений рівень аварійності, наявність поблизу навчальних закладів) з метою концентрації уваги водія.

Ці лінії зазвичай знаходяться по обидва боки переходу і служать для заборони паркування та обгону в цих зонах.

  • Варто зауважити, що згідно з правилами дорожнього руху, паркуватися на перехресті або в зоні, позначеній зигзагоподібними лініями не можна.

Крім того, зигзагоподібні лінії намальовані поруч з узбіччям та по центру дороги означають, що ви не повинні обганяти транспортний засіб, який рухається попереду, коли наближаєтесь до переходу.

Це правило встановлено для того, щоб пішоходи, в тому числі діти та маломобільні групи населення, мали чіткий і безперешкодний огляд дороги, що підвищує безпеку для всіх, - наголошує видання.

Білі зигзагоподібні лінії діють 24/7, тобто вони застосовуються постійно і не підпадають під обмеження певного часу чи дати.

Джерело: ГЛАВРЕД 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень