«Забрали протитанкові їжаки»: розповіли, як по номеру Kalush Orchestra проїхалась цензура

Та чому їх не дискваліфікували після заяви про «Азовсталь»

Kalush Orchestra розповіли, що їм не все дозволили показати в номері під час «Євробачення-2022». 

Учасники гурту розуміли, що заклик врятувати захисників «Азовсталі» зі сцени може загрожувати дискваліфікацією, але все ж вирішили використати сцену Євробачення як майданчик, щоб нагадати світові про війну в Україні.

Про це розповів директор гурту Микола Кучерявий.

- Звісно, коли ми думали над промовою і над своїм меседжем, які мали говорити в Турині, ми думали сказати щось більш лайтове. Але ситуація в Україні вкрай непроста. Не використати Євробачення як майданчик, щоб нагадати всьому світові про війну в Україні ми не мали права, — каже Кучерявий.

Він розповів, що організатори конкурсу декілька разів змінювали номер. Як причину вказували політичні меседжі.

- У нас забрали протитанкові їжаки, аплікацію, як летіло ніби тіло душі. Сказали, що це політика, — зазначив директор Kalush Orchestra.

Крім того, після заяви гурту зі сцени про Маруполь та «Азовсталь» голова української делегації мав розмову з Європейською мовною спілкою (EBU).

- EBU поцікавилася, що саме ми сказали зі сцени і який саме меседж ми бачимо. Ми сказали, що не закликаємо до насильства, а закликаємо до допомоги. І тому Європа пішла нам назустріч і не дискваліфікувала, — підсумував Микола Кучерявий.

Джерело: Патріоти

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень