За яких умов прокладатимуть інтернет до «глухих» сіл на Рівненщині (ФОТО)

На державну субвенцію можуть претендувати активні голови тергромад

Фото ілюстративне

У віддалених селах Рівненщини з’явиться швидкісний інтернет. На це спрямують субвенцію з держбюджету. Загалом для підключення закладів соціальної інфраструктури до швидкісного фіксованого інтернету по всій Україні цьогоріч передбачено 500 млн грн.

Зліва - Іванна Смачило, посередині - Ігор Тимошенко. Фото - РОДА,

Наразі у Рівненській ОДА визначають пріоритетність таких населених пунктів.

 - У 2021 році підключатимуться заклади соціальної інфраструктури у віддалених селах, де відсутнє інтернет-покриття на базі волоконно-оптичних технологій.

 

А підключення школи чи бібліотеки у віддаленому населеному пункті дозволить вже набагато простіше під'єднатися до інтернету й мешканцям, - розповів заступник голови ОДА Ігор Тимошенко під час онлайн селектору із керівниками громад.

Координатором комунікації з представниками місцевої влади визначено радницю голови ОДА Іванну Смачило.

- Кошти розподілятимуть за рейтинговим принципом. Фінансування отримають в першу чергу ті села, на території яких є соціальні об’єкти – школи, ЦНАПи, інтернати, медзаклади, бібліотеки.

 

Водночас якщо в селі є хоча б один такий об’єкт, громада вже може претендувати на інтернет-субвенцію. Тому керівникам потрібно бути активними, - наголосила Іванна Смачило.

Наразі керівникам громад потрібно заповнити відповідну онлайн-форму та разом із провайдерами розрахувати орієнтовну вартість послуг на території.

Також Іванна Смачило розповіла про інші інтернет-проєкти, до яких можуть долучитися громади Рівненщини. Це, зокрема, програми для впровадження електронного документообігу та організації дистанційного навчання.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень