За вщент переповнену маршрутку у Здолбунові штраф і водію й перевізнику

Порушника відшукала поліція

Цього тижня ми повідомляли, що на Рівненщині помітили вщент переповнену маршрутку. У той час, як здійснювати перевезення дозволено лише так званим спецрейсам. Змінилися й вимоги до кількості пасажирів – їх може бути стільки, скільки посадкових місць у транспорті.


Забита вщент маршрутка — це порушення правил перевезення працівників під час карантину, каже начальник управління інфраструктури Рівненської ОДА Федір Мисюра. Про ситуацію він повідомив Укртрансбезпеку та патрульну поліцію.

І як у суботи повідомили журналісти UA:Рівне, водія-порушника знайшли. А покарання отримав не лише водій, але й перевізник.


Останній випустив автобус у рейс водія без медогляду, а автобус – без техогляду, зазначили у патрульній поліції області.


 Водій пояснив, що перевозив 27 пасажирів, при наявності 20-ти сидячих місць, враховуючи місце водія. Пояснив, що стільки зайшло працівників підприємства, він мусив їх підвезти. Окрім того, підвіз чотири жіночки похилого віку, які рухались до церкви.– прокоментував UA:Рівне начальник відділу безпеки дорожнього руху патрульної поліції в області Сергій Коханюк.


На водія склади адмінматеріали (за частинами 8 та 9 статі 133-1, та частиною 3 статті 121 Кодексу України про адмінпорушення). Було складено на водія і протокол за порушення правил щодо карантину людей, стаття 44-3.

Водій запевняв правоохоронців, що перевозив людей за вказівкою підприємця. Тож керівнику виписали постанову за те, що не проконтролював проходження медогляду і техогляду, а ще – випустив на лінію автобус, який не пройшов технічний контроль.


 Склали й адміністративні матеріали за порушення правил щодо карантину людей як на посадову особу, яка знала, що зобов’язана узгодити схему спеціальних перевезень, однак не зробив цього, – сказав начальник відділу безпеки дорожнього руху.

 

Дозволи власникам маршруток та автобусів, нагадаємо, видавала патрульні поліція. Це необхідність в умовах обмеження руху громадського транспорту. Спецрейсів на Рівненщині – понад півсотні.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень