У Рівному платитимуть за інформацію про сусідів, які спалюють листя

А з паліями проводитимуть виховну роботу

Премію за інформацію про сусідів, які спалюють суху траву, запрапонував особисто давати керівник гідрометцентру у Рівненській області Богдан Масовець. Про це він заявив на брифінгу щодо пожеж в екосистемах області, який скликало управління ДСНС в приміщенні Рівненської облдержадміністрації. 

Окрім частих займань в лісах та полях навесні, шкоду для екології роблять громадяни, які в цю пору починають палити сухе листя та траву на своїх городах і дворах. Дим від вогнищ забруднює повітря і загрожує хворобами дихальних шляхів, говорить начальник гідрометцентру Богдан Масовець:

Листя виділяє дуже багато шкідливих речовин. А потім кажуть: «Чому в дитини астма? Чому дитина задихається?».  

 

Я звертаюсь до громадян: хто хоче "здати" свого сусіда, який починає палити листя – нехай дзвонить в гідрометцентр, або мені на мобільний. Я йому даватиму 200-300 гривень премії, викликатиму ЗМІ, поліцію та будемо проводити виховну роботу з палієм.

Своєю чергою рятувальники Рівненської області просять людей хоча б попереджати пожежників перед спаленням сухостою, адже  може трапитись займання. Усього через порушення правил поводження з вогнем у весняно-літній період стається 20% усіх пожеж за рік, розповідає заступник начальника ДСНС у Рівненській області Олег Панюк. Це в середньому 250-300 випадків. Деякі зі смертельними наслідками.

Зазначимо, що в поточному році вже виникло 4 пожежі на відкритих територіях. Щоб попередити їх виникнення, рятувальники простять по можливості не розводити вогнища, або палити листя подалі від будинків та садків та не забувати про правила пожежної безпеки на природі.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень