За повідомлення про псевдомінування забиратимуть майно і садитимуть за ґрати

Верховна Рада посилить відповідальність за подібні розваги

Верховна Рада посилила відповідальність за свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, внісши зміни до ст. 259 Кримінального кодексу України про посилення відповідальності за свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян.

За цією статтею зазвичай судять людей, які повідомляють про нібито «замінування» тих чи інших об’єктів.

Автори цієї ініціативи пропонують запровадити покарання у вигляді конфіскації майна за свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, пише Захід.нет.

Пропонують також посилити кримінальну відповідальність за свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, якщо об’єктами цього повідомлення стали критично важливі об'єкти інфраструктури, будівлі або споруди, які забезпечують діяльність органів державної влади, а також заклади охорони здоров'я або освіти, або якщо таке повідомлення призвело до тяжких наслідків.

За такі повідомлення пропонують запровадити позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна.

Зараз за такі повідомлення конфіскація майна не передбачається. Також немає згадки про важливі для держави об’єкти.

Внаслідок таких повідомлень робота «замінованих» об’єктів припиняється на час, поки правоохоронці шукають вибухівку, якої зазвичай насправді немає.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень