За красивими обгортками не втратити суті Різдва: Епіфаній звернувся до українців

Митрополит ПЦУ розповів про необхідність підготуватися до свята

Митрополит Київський і всієї України Епіфаній закликав українців не забувати про справжню сутність Різдва Христового.

Наводимо текст звернення повністю:

Залишилися лічені дні до святкування величної історичної Події, завдяки якій стало можливим наше спасіння, – до приходу у світ Господа нашого Ісуса Христа. Саме заради нас Син Божий воплотився на землі. Він, народжений по плоті, сповитий не у царських палатах та розкошах, а у вифлеємському вертепі, розкриває Свої руки до цілого світу. Господь відкритий до кожної людини, адже приймає повноту людської природи, щоб звершити справу нашого спасіння. Сповите у яслах Богонемовля щиро приймає усіх, хто приходить до Нього. Дитя не потребує ані золота, ані срібла чи інших цінних дарів – лише нашу нелицемірну любов та чисте серце, в якому ми підготували місце для Нього – Сина Божого і Сина Діви.

Крізь простоту та вбогість, що оточували Дитя у темній печері, на землю проливається Божественне Світло. Христос на всі подальші часи, для всіх поколінь з’являється у нашому житті, часто сповненому темрявою гріха, неправди та зла, щоб стати тим Джерелом віри, надії та любові, про Яке сказано: «І Слово стало плоттю, і вселилося між нами, повне благодаті й істини; і ми бачили славу Його, славу, як Єдинородного від Отця» (Ін. 1: 14). 

Господь приходить до нас від Небес, щоб змінити наше життя зсередини – повернути йому свободу та гідність, звільнивши нас від гріха та смерті. І лише від нас залежить, чи приймаємо ми Його дар, Його Світло, чи увійдемо у Його відкриті обійми, чи віруємо, як навчає нас вірити Христос і Його Церква. У ці дні, коли ми готуємося до зустрічі Різдва Христового, є для нас певним духовним піднесенням. Ми зможемо повноцінно його осягнути, якщо відкриємо свої серця для любові – чистої, безкорисливої, терплячої та щирої. Вона лине до всіх від маленького Ісуса, що народжується для кожного з нас. 

Нам потрібно добре осмислити, усвідомити, що саме ми святкуватимемо. Бо досить просто за красивими обгортками подарунків, розвагами та застіллями загубити розуміння самої сутності святкування Різдва Христового – відзначення приходу в світ обітованого Месії-Спасителя. Тож варто підготуватися, найперше, духовно та по-справжньому відчути цю подію, яка сталася більш ніж дві тисячі років тому - але залишається сучасною. Відчути той мир, який Христос приніс у світ. Цей мир, це духовне піднесення є особливим станом нашої душі. І якщо ми відчуємо їх, то будемо справді щасливими. Бажаю, щоб ми якомога частіше відчували цей Божественний невидимий дотик, який робить нас істинно щасливими – так, як можливо бути щасливими тільки з Богом і у Бозі.

Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Микола Кульчинський

Микола Кульчинський

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень