За крадіжку з автомобіля - відпустили

Рівненські оперативники затримали зловмисників відразу після скоєння злочину, однак суд звільнив одного з них під заставу

Неодноразово раніше судимий 41-річний рівнянин, чекаючи на вироки суду за двома майновими злочинами, скоїв чергову крадіжку з автомобіля. Однак  працівники карного розшуку Рівненського МВ УМВС оперативно затримали зловмисника та його 37-річного спільника на одній із вулиць обласного центру.

15 жовтня близько 15 год на спецлінію «102» надійшло повідомлення жителя Рівненського району, що з його автомобіля, який стояв на вулиці Кн.Романа, невідомі особи викрали сумку з продуктами харчування, мобільний телефон та робочі документи.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група. Оперативники карного розшуку міського відділу, обстежуючи прилеглі вулиці, помітили підозрілий автомобіль «Мітцубіші Галант» чорного кольору, який припаркувався на вулиці Шухевича, поблизу супермаркету. Зловмисники саме оглядали викрадене майно. У цей момент їх затримали працівники міліції.

Під час огляду салону автомобіля правоохоронці виявили багатофункціональний інструмент для відкриття замків, в’язку ключів, навігатор, золоті вироби, майже десяток свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів, посвідчення водія, паспорти громадян України, ключі від автомобілів, шприц із залишками крові, спецпристрій для відстрілу гумовими кулями та комплект до нього, - повідомив заступник начальника Рівненського МВ УМВС Юрій Леник. -  Крім викрадених речей, у легковику були й кілька комплектів ключів для відкриття квартир. У них міліціонери вилучили й викрадений мобільний телефон.

Крім того, під час огляду помешкання, яке 41-річний чоловік винаймав разом із співмешканкою у Рівному, правоохоронці виявили та вилучили викрадені раніше речі.
Працівники міліції зловмисників затримали та доставили до Рівненського міського відділу. Один із них виявився неодноразово раніше судимий за крадіжки з офісних приміщень та помешкань громадян. Наприкінці минулого року було відкрито кримінальне провадження за скоєння крадіжки з офісу. І вже на початку цього року кримінальне провадження слідчий Рівненського МВ УМВС скерував до суду. Минулого місяця рівнянин в обласному центрі знову скоїв крадіжку з автомобіля. Кримінальне провадження за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України також скерували до суду. Очікуючи на вироки за двома статтями, він знову на вул. Кн. Романа обікрав автомобіль. Проникав до салону транспортних засобів шляхом злому серцевини та розбиття скла. Згідно з виявленими  речовими доказами чоловік скоїв наразі шість крадіжок з автомобілів. Правоохоронці ще перевіряють його на причетність до скоєння інших аналогічних злочинів.

Слідчим міськвідділу було підготовлено до Рівненського міського суду клопотання щодо обрання йому міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Однак під час судового засідання  Феміда обрала запобіжний захід у виді застави в розмірі 22 тисячі гривень, хоча неправомірними своїми діями він завдав збитків громадянам на занчну більшу суму. Виходячи із зали суду, він повідомив, що красти не припинить.
Щодо іншого, 37-річного жителя Рівного, вирішується питання про повідомлення йому про підозру у скоєнні злочину.

Тож працівники міліції застерігають автовласників не залишати цінних речей та документів, аби не привернути увагу зловмисників. У разі, якщо стали свідком неправомірних дій, не будьте байдужими та повідомте відразу про подію до міліції.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Теги: РівнеУМВС
Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень