«За кермом був Жох», - дружина загиблого рукоборця шукає свідків резонансної ДТП на Рівненщині

Смертельна аварія сталася восени 2018 і дружина Пушкара досі вимагає справедливого вироку попри те, що справу двічі закривали

Друзі - Андрій та Олег до аварії. Фото з мережі.
 
Світлана Пушкар – дружина загиблого рукоборця Андрія Пушкара.
 
Жінка хоче добитися справедливого рішення суду. 
 
- Люди, зрозумійте, я не хочу садити Жоха за ґрати, мені це ні до чого. Хай живе, тренується і займається собі на здоров’я. Мені потрібно почути та озвучити правду про те, що трапилося, як відбулося ДТП, чому і хто у ньому відповідальний. Я тоді заспокою душу, свою та Андрієву.
 
 
Справу вперше закрили в січні 2018, я дізналася про те осінню 2019, коли знайшла сили її підняти. У нас з адвокатом Віталієм Сідоровим було два тяжких суди, на яких прокурор замість захисту, топчеться по мені й Андрієвій пам’яті. Суд ми виграли.
Світлана Пушкар. Фото з її сторінки у Фейсбуці.
18 грудня 2019 року суддя Рівненського міського суду Володимир Доля скасував постанову про закриття кримінального провадження. Але розслідування провели без нас, знову нікого не допитавши зі свідків з нашого боку. Провели з грубими порушеннями. Тепер у мене немає ніяких сумнівів, що рівненська міська прокуратура куплена другою стороною. Замість того, щоб захищати мене, як потерпілу, вона з самого початку затоптує справу.
 
 
До речі, ще 18 грудня у Рівному на засіданні суду, прокурорка Є. Омельяненко сказала, що нашу справу вона «все одно через місяць закриє». Про це є відеозапис в залі суду, — повідомляє Світлана Пушкар.
Скрін з відео 24 канал
 
Пригадала Світлана і ще один, важливий на її думку, момент:
 
- Одного разу під час роботи в Києві мені почав ставити питання про аварію один юрист-криміналіст.
 
Послухав і каже: «Ви знаєте, те, що ви говорите, не сходитися з фактами про аварію і з характером травм на тілі як Олега Жоха, так і померлого, його батька. Так не буває. Травми говорять, що за кермом був Олег».
 
 
Тобто, криміналіст вказав мені, що характер уражень Олега такий, як стається, коли людина сидить за кермом автомобіля. Тут я знову потрапила в шок.
 
Виринули й слова слідчої: «Коли вас будуть питати, хто сидів за кермом, кажіть, що батько Олега».
Андрій Пушкар і Олег Жох. Фото з мережі.
Дружина загиблого рукоборця надсилала прохання у Верховну раду України, скарги в суд, прокуратуру, в офіс генерального прокурора про те, щоб допомогли в чесному розслідуванні кримінального провадження.
 
- Все глухо, поки що нас не чують. 29 квітня було чергове засідання, в понеділок буде продовження суду о 15:00 год по відеозв’язку.
 
Люди, підтримайте мене, будь ласка. Може, ви знаєте, як і чим тут ефективно боротися. Може, знаєте хто може мені може допомогти?
 
Потрібні свідки аварії, які їхали тоді, зупинялися на місці події, але їхніх даних у справі немає, — просить Світлана Пушкар.
Нагадаємо, спортсмени Андрій Пушкар, Олег Жох і його батько Сергій потрапили в аварію 14 листопада 2018 року на трасі Київ – Чоп.
 
Спортсмени поспішали до Львова, звідки мали летіти на турнір до Польщі.


Їхній автомобіль, як повідомили у поліції, ймовірно, занесло на смугу зустрічного руху, де він зіткнувся з вантажівкою. Водій вантажівки не постраждав. Всі учасники ДТП були тверезі.
 
Олег Жох
Андрій Пушкар і Сергій Жох – батько спортсмена — загинули на місці. Олега Жоха з важкими травмами доставили до реанімації. Після цього спортсмен проходив довгий курс реабілітації. Коштами допомагали усі, а збір організувала дружина загиблого Андрія Пушкара.
 
Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень