За дешеве тепло рівнянам усе одно доведеться заплатити більше

Адже пониження не має економічного обґрунтування

Керівництво «Рівнетеплоенерго» понизило вартість послуг, але вважає це безглуздям. Нагадаємо, що Уряд рекомендував знизити тариф на теплову енергію на 20%, оскільки газ на ринку подешевів. У «Рівнетеплоенерго» це зробили, утім збитки складуть понад 11 мільйонів гривень, говорить директор теплопостачального підприємства Олександр Корчинський. Пояснює, що кінцева вартість блакитного палива для підприємства складається не лише з ціни газу на ринку:

Загальна ціна на газ складається з трьох складових: ціна на газ, його транспортування та розподіл. Коли президент каже, що знизилася ціна на газ. Але після того, як він це озвучив, зростає вартість транспортування та розподілу. А постанова Уряду говорить зробити перерахунок без урахування цього.

Тепловики додають, що в тариф на тепло включаються також зарплати працівників, вартість води та електроенергії тощо. Тож, якщо вартість газу впала на 20% - це не означає, що тариф на тепло має зменшитися на стільки ж. Утім через заяви президента та Уряду, вартість тепла довелося понизити. Тепер міська влада шукатиме, де взяти понад 11 мільйонів гривень, аби компенсувати збитки теплопостачальнику. Крім того, теплоенерго направило листа й обласній владі, яка також просила понизити тарифи.

Ось як сказав про це керівник компанії «Укртепло» Іван Надєїн:

Сьогодні ЖКГ знаходиться в плачевному стані. Уряд Гончарука робить ще більш безглуздішу постанову. Там кажуть, що підприємство може… не місцева влада, а підприємство може  зробити знижку на тепло на 20% - 30%. Але паралельно каже місцевій владі, якщо ваше підприємство не зробить цю знижку – голова з плеч. Це популізм.

Як пояснив Олександр Корчинський, понижений тариф у цьому опалювальному сезоні не перераховуватимуть.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень