За рік на Рівненщині зафіксували понад 10 випадків «свинки»: Як вберегти дитину

Найчастіше хворіють саме діти

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

14 випадків захворювання на епідемічний паротит (ред. - «свинку») впродовж минулого року зареєстрували на Рівненщині. Найчастіше хворіли діти шкільного віку, але є один випадок, коли інфікувався 19-річний чоловік, повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Вірус передається повітряно-крапельним та контактним шляхами. Хворий на «свинку» може бути заразний вже за 1-2 дні до появи перших симптомів хвороби.

«Свинка» – це гостре вірусне захворювання, яке характеризується гарячкою, загальною інтоксикацією, переважним ураженням слинних залоз людини та інших залоз (статеві, молочні, підшлункова) та припухлістю  привушної області. Хворіють переважно діти, проте небезпека зараження для дорослих теж є.                                     

Зазвичай захворювання починається з різкого підвищення температури тіла до 40 градусів, набряку слинних залоз, найчастіше під вухами.

Найбільш ефективним способом уберегти свою дитину від захворювання є вакцинація.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень