«За останнім писком моди»: Третяк про кільце на Макарова-Дубенській (ФОТО)

Об’єкт завершили, лишилося «підмарафетити»

Кільце на перехресті вулиць Макарова-Дубенській, рух яким мають відновити сьогодні, готове до експлуатації. Водночас роботи з благоустрою ще триватимуть.

Про це в ефірі Радіо ТРЕК повідомив міський голова Олександр Третяк. За його словами, потрібно ще тиждень-півтора для того, щоб упорядкувати там клумби.

— Залишається завершити 15-20% робіт із благоустрою, докласти бруківку, так би мовити, підмарафетити. Для цього нам ще потрібно тиждень-півтора.  

 

Чому пішохідний перехід на новому кільці – нерівний

Це питання, яке створило бурхливе обговорення у соцмережах ще до відкриття кільця. Міський голова пояснив логіку цього рішення.

— Маю сказати, що об’єкт зданий «за останнім писком моди» і за останніми вимогами ДБН.

 

Рух авто по вулиці Макарова у напрямку Дубенської відбувається у дві смуги в кожну сторону. Коли пішохід чи велосипедист перетинає першу частину вулиці, він опиняється на острівку безпеки. А щоб перейти другу частину – він має призупинитись і зміститись у напрямку руху транспорту – правіше.

 

Це невелике зміщення влаштовано для того, щоб в межах ручного руху велосипедистів і пішоходів повернути кут руху людей щодо осі руху транспорту з метою кращого зорового сприйняття.

 

Простіше кажучи – щоб пішоходи та велосипедисти рухалися щодо транспорту не виключно під прямим кутом, а дещо повернуто, і могли краще бачити, як під’їжджає до переходу транспорт і в разі недотримання водіями правил проїзду пішохідних переходів мали більше шансів врятувати себе від небезпеки.

Міський голова додав, що після відновлення руху транспорту роботи з благоустрою на цьому об’єкті ще триватимуть. Зокрема водоканал має усунути наслідки своєї роботи.

Крім того, у планах також розширити кінцеву зупинку тролейбусів на Дубенській і з’єднати її з кільцем пішохідними і велодоріжками.

Кільце на Курчатова

Міський голова також додав, що нині фахівці готують проєкт щодо облаштування ще одного кільця – неподалік від в’їзду в Колоденку. Будівництво розв'язки на перехресті Енергетиків-Курчатова розпочнуть з 2022 року.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень