За останні роки на Рівненщині з’явилося більше сотні нових фермерських господарств

Чим займаються фермери в нашій області

Фото - depositphotos
Фото - depositphotos

На сьогодні  в Рівненській області є 337 фермерських господарств, 136 з них створили за останні 3 роки, повідомив голова Рівненської ОДА (ОВА) Віталій Коваль.

У нашій області фермери здебільшого спеціалізуються на зернових та зернобобових, овочах, картоплі. Торік вони зібрали продукції на 859 млн грн.

За період 2020-2022 років  в Рівненській області створено та зареєстровано 47 сімейних фермерських господарств. Вони діють у 29 територіальних громадах області. Найбільше – в Острозькій тергромаді – шість та Костопільській ТГ – п’ять.

 

Основним напрямом діяльності у 60% новостворених сімейних фермерських господарств є молочне скотарство. У них утримується понад 500 корів молочного напряму продуктивності, – зауважив Віталій Коваль.

Між тим він додав, що область підтримує фермерів. Торік діяла Комплексна програма розвитку агропромислового комплексу Рівненської області. Нею частково відшкодовували вартість закуплених племінних телиць та корів.

Цією програмою скористалися вісім суб’єктів господарювання, які закупили майже 80 голів племінної худоби та отримали компенсацію шляхом коштів обласного бюджету у сумі 2,3 млн грн, – каже очільник краю.

Цього року керівництво області затвердило Комплексну програму розвитку агропромислового комплексу на 2023-2025 роки, на яку передбачили в бюджеті 8 млн грн.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень