За один день: Зеленський присвоїв Героя України автору пісень «Дикі Гуси» та «Кохана» (ВІДЕО)

Хоча ще 8 грудня планувалася лише СМС-ка до ДН. Це викликало СКАНДАЛ

Президент Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України знаменитому українському композитору Ігорю Покладу.

У п’ятницю, 10 грудня, видатний композитор – автор низки шлягерів – святкує своє 80-річчя.

Текст наказу за підписом гаранта з’явився напередодні (9 грудня) на сайті Офісу президента.

Однак, ще за день до того (8 грудня) Офіс Президента збирався привітати Поклада з 80-річним ювілеєм смс-повідомленням у месенждері, яке його дружина Світлана ще й мала б самостійно роздрукувати на папері.

 

Це викликало справжній скандал у мережі.

СКАНДАЛ ЗАМ'ЯЛИ

Героя України гарант присвоїв Ігорю Покладу за визначні особисті заслуги у розвитку національного музичного мистецтва, високу професійну майстерність та багаторічну плідну творчу діяльність.

Указ №628/2021 від 9 грудня також передбачає вручення композитору й народному артисту ордена Держави.

Кравчук, Кучма та Ющенко просили за Героя

Цікаво, що з проханням присвоїти Героя України Ігорю Покладу до Зеленського звернулися попередні президенти країни – Леонід Кравчук, Леонід Кучма і Віктор Ющенко.

Вони нагадали нинішньому гаранту, що пісні видатного українця, написані ним пів сотні років тому, відомі досі, до того ж деякі вважаються народними.

КОНТЕКСТ:

  • 8 грудня дружина маестро Світлана Поклад написала на своїй сторінці у Facebook, що вранці їй зателефонували представники Офісу президента й запитали, чи є у неї Viber. Вони додали, що Зеленський написав композитору листа на честь його дня народження, і попросили її роздрукувати вітання.
  • Жінка в соцмережах висловила обурення, наголосивши, що раніше всі президенти вітали Поклада особисто або через своїх помічників, які приходили до іменинника.
  • У коментарях до посту користувачі мережі підтримали таку думку й зазначили, що подібне ставлення нинішньої влади до відомого композитора є несправедливим.
  • Ігор Поклад – український композитор та опермейстер, заслужений діяч мистецтв УРСР, народний артист України, лауреат Шевченківської премії, член Національної спілки композиторів.
  • Найвідомішими піснями маестро є «Кохана» та «Ой летіли дикі гуси»

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Костя Культреґер

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень