За домашній інтернет доведеться платити 300 гривень

До подорожчання послуг призвели одразу кілька чинників

Першими подорожчання послуги домашнього провідникового Інтернету відчули мешканці столиці. Одразу два найпопулярніші тарифи перетнули психологічну межу.

Тарифний план на 100 Мбіт/с тепер коштує  понад 200 грн/міс, а 1 Гбіт/с коштує вже понад 300 грн/міс.

Про підвищення тарифів невдовзі можуть оголосити провайдери й інших міст, розповів член правління Інтернет Асоціації України (ІнАУ) Олександр Арутюнян у коментарях для UBR.

Серед перших причин, які призвели до зростання тарифів, це збільшення цін на кабель та мито, а також послуги логістики. Прогнозує експерт зростання цін на доступ до кабельної каналізації, якою володіє «Укртелеком», і за користування якою провайдери сплачують оренду плату.

Директор з розвитку масового сегмента «Укртелекому» Денис Захаренко розповів виданню про економічний тиск на галузь, що створює підстави для підвищення тарифів. За його прогнозами, це станеться уже наступного року.

Більшість фахівців, які працюють на ринку дротового широкосмугового доступу в інтернет, зазначають, що на зростання цін також впливає суттєве збільшення цін на електроенергію для бізнесу, висока імпортозалежність інтернет-провайдерів та «нові законодавчі ризики».

Дах багатоповерхівки, яку обслуговує одразу кілька інтернет - провайдерів

Не останню роль відіграє й зростання зарплат працівників, адже й провайдери фіксують відтік кадрів у інші галузі, де людям пропонують вищі зарплати.

Операторів на ринку може поменшати. Для багатьох цей бізнес став нерентабельним, тож його продали потужнішим провайдерам.

І якщо у великих містах стрімке зростання цін ще якось стримуватиме конкуренція, то у менших містах, де скоротиться кількість підприємств-надавачів послуг, користувачі стануть заручниками ситуації. 

Провайдери зазначають, що домашній Інтернет став вже звичайною комунальною послугою й «золотий стандарт» ціни на базовий тариф операторів має складати 10$. При цьому тариф на цю послугу зростає значно повільніше, ніж на решту комунальних послуг.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень