«За нечувані мільярди»: Apple думає придбати собі ФК «Манчестер Юнайтед»

«Червоні дияволи» стануть найбагатшим клубом світу?

Тім Кук -- гендиректор Еппл (праворуч) та Кріштіану Роналду, який буквально днями порвав із "МЮ"

Компанія Apple готова озвучити сенсаційну пропозицію ФК Манчестер Юнайтед (МЮ), яка зробить його найбагатшим клубом світового футболу, повідомляє Daily Star.

Передбачувана пропозиція у 5,8 мільярдів фунтів стерлінгів (7 мільярдів доларів) виведе Манчестер Юнайтед на першу позицію серед таких клубів, як Манчестер Сіті, Парі Сен-Жермен і Ньюкасл.

Враховуючи ж оцінку чистого капіталу Apple у 2 трильйони фунтів стерлінгів (2,4 трильйона доларів), це зробить власників усіх інших клубів світового футболу «фінансовими карликами» у порівнянні з Тмом Куком. 

Apple обіцяє збудувати для "МЮ" новий стадіон

The Star пише, що, незважаючи на те, що брати Глейзери (поточні власники Юнайтед) жадали отримати за клуб колосальні 8,5 мільярдів фунтів стерлінгів (10 мільярдів доларів), вони, зрештою, погодяться й на меншу ціну.

Усе залежатиме від того, чи не запропонує ще хтось – більше.

Джоел та Авраам Глейзери придбали Манчестер Юнайтед у 2005 р.

ШИРША КАРТИНА: хоча Apple не має попереднього досвіду володіння футбольним клубом — тим паче таким, як Манчестер Юнайтед, — Star пише, що генеральний директор Тім Кук прагне «серйозно вивчити ті можливості, що їх може принести володіння гігантами Прем’єр-ліги».

Чутки про те, що провідна ІТ-фірма збирає заявки та пропозиції, з’явилися після того, як було оголошено, що Девід Бекхем «відкритий для переговорів» з потенційними учасниками торгів: легенда United може виявитися цінним активом у цьому процесі.

Девід Бекхем з донькою Харпер

І ЩО БІЛЬШЕ: The Star зазначає, що план Кука може включати значну реконструкцію клубних приміщень й будівництво нового сучасного стадіону, який буде вважатися одним із найкращих у світі.
 
Незважаючи на те, що Apple і Кук є першими лідерами, вони, ймовірно, зіткнуться з конкуренцією з інших країн.

Брати Глейзери давно думають над тим, щоб продати "Манчестер Юнайтед": команда втратила лідируючі позиції, а власники втратили підтримку фанів

Хто це може бути?

Фанат «Юнайтед» і британський мільярдер сер Джим Реткліфф першим проявив свій інтерес ще в жовтні.

Сер Джім Реткліф - британський мільярдер - син столяра та бухгалтерки, після успішної роботи Esso заснував у 1998 р. власну нафтохімічну компанію Ineos, яка стала одним зі світових лідерів у своїй галузі

Financial Times також згадувала дует Джоша Харріса та Девіда Блітцера або Стівена Пагліуки та Ларрі Таненбаума.

Не виключено, що підключаться й інвестори з Перської затоки чи Китаю.

Фанати "Юнайтед" терпіти не можуть Глейзерів і воліли б бачити власником "МЮ" Реткліфа

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень