За 100 км від Рівного – нашестя слимаків. А як з цими шкідниками у нас? (ФОТО)

Фахівці розповіли, як вберегтися від шкідників

Велику кількість рудих слимаків можна побачити на вулицях Новограда-Волинського Житомирської області, що за 100 кілометрів від Рівного.

Шкідники є на тротуарах, парканах та рослинності. Місцеві кажуть, що таку велику кількість слимаків бачать чи не вперше.

У зв’язку з цим ми вирішили дізнатися, яка ситуація зі слимаками на Рівненщині та як вберегти свою ділянку від небезпечних шкідників.

Начальник відділу контролю за обігом заходів засобів захисту рослин управління Держпродспоживслужби Рівненщини Віталій Процюк розповів РАДІО ТРЕК, що слимаки з’являються через високу вологість. Однак цього року їх не так багато, як минулого.

Торік на розмноження слимаків вплинули часті дощі та невисока температура повітря. А от цьогоріч погода набагато тепліша, – пояснив Віталій Процюк.

Слимаків часто можна зустріти на присадибних ділянках, в погребах і навіть на городах, де вони люблять смакувати редискою і картоплею.

Боротися зі слимаками реально народними способами, а не пестицидами, – зауважив Віталій Процюк. – Їхні ходи можна посипати негашеним вапном. І коли шкідники прямуватимуть кудись наступного разу, то обпечуться і загинуть. Також можна покласти на траву вологу мішковину, слимаки заповзатимуть на неї й таким чином їх можна упіймати, – розповів фахівець.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень