З Netflix судяться спадкоємці Конан Дойла. Через фільм про сестру Шерлока Холмса

Фільм про Енолу Холмс вийде у вересні

Netflix знімає фільм за циклом романів американської письменниці Ненсі Спрінгер "Загадки Еноли Холмс". У ньому молодша сестра Шерлока Холмса Енола Холмс розшукуватиме матір, яка загадково зникла. При цьому брати Еноли нічого незвичайного у цьому не вбачали, - повідомляє iod.media.

Роль сестри Шерлока зіграє зірка "Дивних див" Міллі Боббі Браун, Шерлока - Генрі Кавілл, їхнього брата Майкрофта - Сем Клафлін, а їхню матір -Гелена Бонем Картер.

Фільм вийде у вересні.

Проект обурив спадкоємців Артура Конан Дойла, автора книг про Шерлока Холмса, вони подали в суд на Netflix і Ненсі Спрінгер через авторські права. Більшість оригінальних історій про Шерлока Холмса – окрім останніх 10 оповідань, опублікованих у 1923-1927 - визнані суспільним надбанням.

Спадкоємці Конан Дойла вважають, що книги і фільм про Енолу Холмс містять деталі з творів Конан Дойла, а отже, права на них належать їм.

Netflix судовий позов поки не коментує.

 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень