З'явилося задовго до Русі: історик назвав найстаріше місто сучасної України (ФОТО)

Це місто - одне з найстаріших міст світу

Білгород-Дністровський – найстаріше місто України та загалом одне з найстаріших досі існуючих міст світу. Сьогодні це районний центр в Одеській області, який зберігає багато історичних об’єктів.

Як розповів на своєму каналі в YouTube український історик Олександр Алфьоров, історія Білгород-Дністровського налічує понад 2 500 років – як вважається, його заснували давні греки ще у 498 році до нашої ери під час колонізації Причорномор’я.

— Тоді воно називалось Офіусса, потім воно змінило назву і стало називатися Тіра, а в часи Русі воно мало назву Білград, потім змінило назву на Аспрокастро, потім ще було багато змін.

 

Зрештою ми його знаємо під назвою Аккерман, під якою воно входило у склад Української держави у 1918 році. Зараз воно називається Білгород-Дністровський, – говорить історик.

У 1999 році місто відзначило важливий ювілей – 2500 років із дня заснування. ЮНЕСКО визнала українське місто одним із найстаріших у світі.

Сьогодні на території міста розташовано багато історичних об’єктів, серед яких зокрема й археологічний комплекс античного міста Тіра. Також тут добре збереглася так звана Аккерманська фортеця – кам’яна цитадель, будівництво якої, як вважається, почалося ще в 13-му столітті за генуезців, але сучасний вигляд вона отримала за часів османського панування над містом.

Джерело: УНІАН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень