З’явилася категорія українців, які можуть не платити за доставку газу в умовах війни

За несплату комуналки поки не штрафують, але й боргів не спишуть

У Національній комісії, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) виокремили категорію споживачів, які можуть не платити за розподіл газу.

Йдеться про власників квартир й будинків, які зруйновані або пошкоджені внаслідок воєнних дій, тож через пошкоджену інфраструктуру облгази не можуть виконувати свої зобов’язання щодо забезпечення цілодобового доступу до газорозподільної системи.

 

Також від оплати за доставлення газу звільняються споживачі, які мали пошкоджений об’єкт газоспоживання або внутрішньобудинкову систему газопостачання.

У цих двох випадках плата за розподіл газу не нараховуватиметься, але лише на час відсутності цілодобового доступу до газорозподільної системи.

Облгази уже провели або проводять перерахунок плати за доставлення газу. Для проведення цих робіт інформацію їм мають передати аварійні та технічні служби, які складали акти про пошкодження об’єктів критичної інфраструктури.

У НКРЕКП наголошують, що після усунення негараздів у системі за доставлення газу знову доведеться платити.

Джерело: На пенсії

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень